середа, 19 червня 2024 17:23

Впорається навіть школяр: як приготувати розсипчастий рис

Впорається навіть школяр: як приготувати розсипчастий рис
Рис вийде розсипчастим, якщо залиєте його "правильною" водою перед варінням Фото: pinterest

Кожна господиня має свій досвід приготування рису.

Щоб ця примхлива крупа не злипалася під час варіння, а вийшла розсипчастою, важливе значення має не лише сорт рису, а й метод приготування.

Спробуйте правильно заливати рис перед варінням.

Спосіб цей дуже простий, бо з ним впорається навіть школяр.

Якщо вирішили приготувати рис на гарнір, всипте його в каструлю і залийте водою. Тільки не холодною, як завжди, а окропом. Саме в цьому і ховається секрет вдалої консистенції рису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рис не злипнеться ніколи: хитрощі, які допоможуть зварити його ідеально

Після цього зачекайте, поки рис закипить у каструлі.

Залишилося зменшити вогонь до мінімуму та варити, дотримуючись вказівок, розміщених на упаковці з продуктом.

Плов - популярна страва східної кухні, головним інгредієнтів якої є рис.Існує безліч рецептів її приготування.

Головна умова - має бути розсипчастою, ароматною та пряною.

Зараз ви читаєте новину «Впорається навіть школяр: як приготувати розсипчастий рис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі