субота, 12 серпня 2023 16:04

Рис не злипнеться ніколи: хитрощі, які допоможуть зварити його ідеально

Рис не злипнеться ніколи: хитрощі, які допоможуть зварити його ідеально
Для приготування ідеального рису, потрібно обирати правильний сорт фото: goodhouse

Не всі вміють правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і не злипався.

Існують деякі секрети та хитрощі, які допоможуть приготувати ідеальний рис, пише pixelinform.

Вибір та промивання рису

Перший крок до приготування розсипчастого рису – це вибір правильного сорту рису.

Для цього краще підходять довгозерний або круглозерний рис, оскільки вони містять менше крохмалю і краще тримають форму.

Також важливо звернути увагу на термін придатності та колір рису: він має бути свіжим та білим.

Перед варінням рис потрібно ретельно промити під холодною водою, поки вода не стане прозорою. Це допоможе видалити зайвий крохмаль та пил із зерен.

Варіння рису

Другий крок – це варіння рису у відповідному посуді та з правильною кількістю води.

Найкраще використовувати товстостінну каструлю з важкою кришкою, яка не дасть випаровуватися воді і збереже тепло.

Кількість води має бути вдвічі більшою, ніж кількість рису. Наприклад, для склянки рису потрібно дві склянки води. Воду потрібно посолити до смаку і довести до кипіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати сир маскарпоне за 10 хвилин: рецепт від Єлизавети Глінської

Потім потрібно додати рис, перемішати та зменшити вогонь до мінімуму. Накрити кришкою та варити рис 15-20 хв. без помішування.

Відпочинок рису

Третій крок – це відпочинок рису після варіння. Це дуже важливий етап, який дозволяє рису дорости до потрібної консистенції та стати більш розсипчастим.

Для цього потрібно зняти каструлю з вогню та дати їй постояти під кришкою ще 10-15 хв. Потім потрібно трохи перемішати рис виделкою або ложкою, щоб розділити зерна.

Можна також додати трохи олії або вершкового масла для аромату та смаку.

Сирники по праву можна вважати українським сніданком. Їх залюбки їдять не тільки дорослі, а й діти.

Як приготувати вдолма ідеальні сирники, які подають у ресторані. Такі, щоб не розтікались по сковорідці і мали чудову форму та смак, розповів кулінар Євген Клопотенко.

Обирайте однорідний, мʼякий сир. Сирники з твердого зернистого сиру не завжди виходять такими смачними, бо в структурі дуже відчуваються цілі зерна. Крім того, такі сирники не дуже зручно формувати, бо іноді вони розсипаються і доводиться додавати більше борошна. А це значить, що вони вже не будуть такими ніжними.

Зараз ви читаєте новину «Рис не злипнеться ніколи: хитрощі, які допоможуть зварити його ідеально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі