четвер, 08 лютого 2024 04:49

Просто та смачно: як приготувати апетитний розсипчастий плов

Плов - популярна страва східної кухні, головним інгредієнтів якої є рис. Існує безліч рецептів її приготування. Головна умова - має бути розсипчастою, ароматною та пряною.

Автор: Ірина Чабанова/instagram
  Плов зі свинини готують із довгозернистого рису.
Плов зі свинини готують із довгозернистого рису.

Плов зі свининою

Інгредієнти:

морква - 2 шт.;

свинина - 500 г;

цибуля - 2 шт.;

рис - 2 скл.;

олія - 50 мл;

сіль - за смаком;

спеції для плову - за смаком;

часник - за смаком.

Приготування:

Очищене м'ясо нарізати на шматки. Подрібнити півкільцями очищену цибулю. Моркву - соломкою. Розігріти казанок, налити в нього рослинну олію. Викласти підготовлену цибулю і смажити її до золотистого кольору близько 5-7 хвилин, помішуючи. Додати м'ясо. Готувати 10 хвилин. Додати моркву. Обсмажити все разом, помішуючи, 3-5 хвилин. Закип'ятити чайник. Обсмажені овочі й м'ясо залити окропом. Всипати спеції. Варити на середньому вогні 20 хвилин. Додати рис, обережно розрівняти його по поверхні, але не перемішувати. В серединку помістити головку часнику. Долити води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см. Варити плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин. Як тільки рідина випарується, зробити мінімальний вогонь. В плові зробити кілька отворів ручкою ложки. Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин настоятись.

Плов у мультиварці

Інгредієнти:

олія - 50 мл;

курячі гомілки - 500 г;

цибуля - 1 шт.;

морква - 1 шт.;

рис - 200 г;

часник - 4 зубці;

спеції до плову - за смаком;

сіль - за смаком;

вода - 400 мл.

Приготування:

Увімкнути режим "жарка". Обсмажити олії курячі гомілки, не закриваючи мультиварку кришкою. Коли м'ясо набуде золотистого кольору, всипати нарізану кубиками цибулину та крупною соломкою - морквину. Готувати 5 хвилин. Влити склянку води й закрити мультиварку. Увімкнути режим "тушкування" на 15 хвилин. Додати 200 грамів рису, чотири очищені зубці часнику, чайну ложку солі, пів чайної ложки перцю, зіри, барбарису та чверть чайної ложки меленого лаврового листа. Влити 400 мілілітрів води й перемішати. Закрити кришкою, готувати на режимі "плов" 10 хвилин. При подачі посипати зеленню.

Овочевий плов

Інгредієнти:

цибуля - 1 шт.;

морква - 1 шт.;

олія - 50 мл;

часник - за смаком;

спеції до плову - за смаком;

рис - 70 г;

капуста - 200 г;

вода - 150 мл.

Приготування:

Обсмажити до золотистого кольору на олії подрібнену кубиками цибулину, нашатковану капусту та нарізану соломкою морквину. В каструлю засипаю промитий рис й овочі. Додати два зубці подрібненого часнику й дрібку приправи для плову. Залити водою. Під кришкою тушкувати до готовності приблизно 30 хвилин на малому вогні. Зняти з плити й настояти 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три рецепти пасти, які урізноманітнять будь-який обід

Чого тільки не готують з рису - плов, паелью, пудинг, ризото, голубці або просто смажений рис з овочами, м'ясом чи морепродуктами. Плов - одна із найпопулярніших страв, особливо на Близькому Сході та Кавказі. Рецептом страви в гарбузі поділився Клопотенко.

Зараз ви читаєте новину «Просто та смачно: як приготувати апетитний розсипчастий плов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі