Імбирні пряники за кілька років стали традиційною випічкою на новорічні свята. Їх можна не тільки вішати на ялинку або дарувати друзям. З них виходить чудовий десерт - солодка ялинка. Її покривають білою глазур'ю з ароматом лимону. Цю ялинку можна зробити різного розміру. Усе залежить від розміру трафаретів по яких вирізають форму пряників.
Інгредієнти:
борошно 250 г
яйця 1 шт.
коричневий цукор 2 ст. л.
мед 2 ст. л.
молоко 2 ст. л.
вершкове масло 20 г
імбир 0,5 ч. л.
розпушувач 0,5 ч. л.
гвоздика 1 ч. л.
сіль 1 ч. л.
Для глазурі:
цукрова пудра 225 г
білки 1 шт.
лимонний сік 1 ст. л.
Приготування
У сотейнику з'єднайте цукор, мед, молоко і масло.
Поставте його на водяну баню і, постійно помішуйте поки цукор не розчиниться.
У миску просійте борошно, імбир, гвоздику, розпушувач і сіль, перемішайте.
Вбийте яйце, перемішайте і додайте рідкі інгредієнти. Замісіть тісто виделкою, а потім руками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний десерт посипають крупною сіллю
Зберіть його в кулю і перекладіть на стіл, присипаний борошном. Роздрукуйте 9-11 трафаретів зірок різного діаметру, виріжте їх.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко вистеліть папером. Присипте стіл борошном і розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5-0,7 см.
З трафаретів виріжте з тіста зірочки, перекладіть їх на деко на відстані 2-3 см один від одного.
Випікайте в розігрітій духовці 8-10 хвилин. Готові пряники охолодіть на решітці.
Для глазурі в мисці з'єднайте всі інгредієнти, збивайте міксером.
Залиште на 10 хвилин, потім перекладіть в кондитерський мішок.
Починайте збирати ялинку з великої зірки, поступово переходячи до найменшої, використовуючи глазур для скріплення імбирних зірок.
Коментарі