середа, 21 грудня 2016 09:45

Солодку ялинку печуть з імбирних пряників

Імбирні пряники за кілька років стали традиційною випічкою на новорічні свята. Їх можна не тільки вішати на ялинку або дарувати друзям. З них виходить чудовий десерт - солодка ялинка. Її покривають білою глазур'ю з ароматом лимону. Цю ялинку можна зробити різного розміру. Усе залежить від розміру трафаретів по яких вирізають форму пряників.

Автор: goodhouse.com.ua
 

Інгредієнти:

борошно 250 г

яйця 1 шт.

коричневий цукор 2 ст. л.

мед 2 ст. л.

молоко 2 ст. л.

вершкове масло 20 г

імбир 0,5 ч. л.

розпушувач 0,5 ч. л.

гвоздика 1 ч. л.

сіль 1 ч. л.

Для глазурі:

цукрова пудра 225 г

білки 1 шт.

лимонний сік 1 ст. л.

Приготування

У сотейнику з'єднайте цукор, мед, молоко і масло.

Поставте його на водяну баню і, постійно помішуйте поки цукор не розчиниться.

У миску просійте борошно, імбир, гвоздику, розпушувач і сіль, перемішайте.

Вбийте яйце, перемішайте і додайте рідкі інгредієнти. Замісіть тісто виделкою, а потім руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний десерт посипають крупною сіллю

Зберіть його в кулю і перекладіть на стіл, присипаний борошном. Роздрукуйте 9-11 трафаретів зірок різного діаметру, виріжте їх.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко вистеліть папером. Присипте стіл борошном і розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5-0,7 см.

З трафаретів виріжте з тіста зірочки, перекладіть їх на деко на відстані 2-3 см один від одного.

Випікайте в розігрітій духовці 8-10 хвилин. Готові пряники охолодіть на решітці.

Для глазурі в мисці з'єднайте всі інгредієнти, збивайте міксером.

Залиште на 10 хвилин, потім перекладіть в кондитерський мішок.

Починайте збирати ялинку з великої зірки, поступово переходячи до найменшої, використовуючи глазур для скріплення імбирних зірок.

Зараз ви читаєте новину «Солодку ялинку печуть з імбирних пряників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі