середа, 29 травня 2024 10:21

Відкрийте нові горизонти смаку: три незвичайні рецепти чаю для літньої освіжаючої насолоди

Відкрийте нові горизонти смаку: три незвичайні рецепти чаю для літньої освіжаючої насолоди
Напої, які втамують спрагу: три рецепти літнього чаю Фото: pinterest

Літо - час спекотних днів, коли організм прагне прохолоди і стрімко втрачає вологу. Перше, чого хочеться в спеку, - пити.

Вода - найпростіше, чим можна подолати спрагу. Однак хочеться освіжитися чимось смачним. Спробуйте прохолодні напої, які легко приготувати самим.

Gazeta.ua ділиться трьома рецептами літнього чаю

Чай з базиліком та малиною

Інгредієнти: свіжі листки базиліку, свіжа малина, чорний чай або зелений чай, мед (за смаком).

Приготування: заваріть чорний чай або зелений чай за звичайним рецептом. Додайте кілька свіжих листків базиліку та декілька малинових ягід у чашку. Додайте трохи меду за смаком. Насолоджуйтесь ароматом та смаком цього освіжаючого чаю.

Лавандовий лимонний чай

Інгредієнти: сушена лаванда, свіжий сік з лимона, мед, чорний чай або зелений чай.

Приготування: заваріть чорний чай або зелений чай. Додайте трохи сушеної лаванди в кількості за смаком. Додайте свіжий сік з лимона та мед за смаком.

Зберіться з рідними та друзями в затишному місці і насолоджуйтеся цим ароматним напоєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ найсмачніших та найкорисніших продуктів літнього сезону: підбірка від дієтолога

М'ятно-лимонний мохіто-чай

Інгредієнти: свіжі листки м'яти, сік лимона, цукор або мед, зелений чай, лимон, лід.

Приготування: заваріть зелений чай за звичайним рецептом. Додайте кілька свіжих листків м'яти, сік з половини лимона та цукор або мед за смаком. Додайте кубики льоду для охолодження. Прикрасьте скибочками лимона та листям м'яти. Насолоджуйтеся освіжаючим та ароматним смаком цього чаю, який нагадує класичний коктейль "мохіто", але без алкоголю.

Щоб тримати водний баланс влітку, варто не лише пити багато води, а і "їсти" її. Для цього підійдуть літні овочі та фрукти. Фрукти та овочі можна споживати окремо або додавати у питну воду, наприклад, малину чи полуницю.

До найбільш насичених водою овочів відносять огірки. При 96% води мають високий вміст заліза, вітамінів К та В6. 96% води містити й низькокалорійний салат Айсберг. Полуниця на 92% складається з води і насичена клітковиною та вітаміном С.

Зараз ви читаєте новину «Відкрийте нові горизонти смаку: три незвичайні рецепти чаю для літньої освіжаючої насолоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі