субота, 23 червня 2018 05:25

Які соковиті плоди втамують спрагу

Які соковиті плоди втамують спрагу
Кавун належить до ягід, які гарно втамовують спрагу влітку. Фото: Ярило

Щоб тримати водний баланс влітку, варто не лише пити багато води, а і "їсти" її. Для цього підійдуть літні овочі та фрукти.

За даними Інституту медичних рекомендацій, ми повинні з'їдати 20 відсотків нашої щоденної норми споживання води. Фрукти та овочі можна споживати окремо або додавати у питну воду, наприклад, малину чи полуницю, пише zhyvyaktyvno.org.

Зі спрагою гарно впорається кавун, що на 92% складається з води. Згідно з дослідженням 2009 року в Університеті Медичної школи Абердіну, ідеальним для гідратації його роблять солі, кальцій і магній. Також є хорошим джерелом калію, вітамінів А та С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезонні закупки: експерти показали, як правильно вибирати овочі та фрукти

Стебла селери більш ніж на 95% складаються з води, мають високий вміст клітковини. Вони багат калієм і вітаміном К.

До найбільш насичених водою овочів відносять огірки. При 96% води мають високий вміст заліза, вітамінів К та В6. 96% води містити й низькокалорійний салат Айсберг.

Полуниця на 92% складається з води і насичена клітковиною та вітаміном С.

Для того щоб легше пережити спекотні літні ночі, варто освіжитися під душем, випити склянку води, поставити перед вентилятором миску із льодом, потримати ноги в холоді, заморозити або намочити простирадло.

Зараз ви читаєте новину «Які соковиті плоди втамують спрагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі