пʼятниця, 14 серпня 2020 12:21

На Маковея готують іспанський пиріг із особливим кремом

На Маковея прийнято готувати макові пироги. Замість штрудля чи пундиків можна вибрати іспанську випічку.

Баскський пиріг вражає маковим заварним кремом. Процес приготування легкий, а результат приємно дивує.

Автор: radiotrek.rv.ua
  Баскський пиріг з маковим кремом ріжуть після охолодження
Баскський пиріг з маковим кремом ріжуть після охолодження

Інгредієнти:

Борошно - 300 г

Цукор - 150 г

Масло - 125 г

Яйця - 2 шт

Ром - 2 ст. л.

Для начинки:

Молоко - 400 мл

Борошно - 40 г

Цукор - 30 г

Ванільний цукор - 1 пакет

Цукрова пудра - 40 г

Ром - 1 ст. л.

Мак - 100 г

Жовтки - 4 шт.

Приготування:

Розтерти жовтки з цукровою пудрою і борошном. У каструлі молоко з цукром і ванільним цукром розігріти до кипіння. Молочну масу вилити в жовтки.

Перелити назад в каструлю і варити поки крем не загусне. Потім додати ром і охолодити крем, накривши плівкою каструлю.

Перемелити мак і додати в крем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний перекус: розкрили секрет ніжних сирників

Розтерти масло з цукром і ромом. Додати яйце і жовток, добре перемішати масу.

Розкачати третину тіста і викласти у форму так, щоб звисали краї. Наповнити форму маковим кремом.

Накрити пиріг рештою тіста. Скріпити дві частини.

Паличкою проколоти отвори для виходу пари.

Поставити в піч на 40 хв. при температурі 160 градусом.

Перед нарізкою повністю охолодити.

Простий та ефектний тарт з грушею нікого не залишить байдужим. Його можна смакувати на сніданок або для перекусу в полуденок.

У цьому французькому пирогові груша гармонійно поєднується з сиром, збалансовуючи смаки.

Також в начинку можна додати пряну зелень: чебрець, розмарин, зелений базилік.

Зараз ви читаєте новину «На Маковея готують іспанський пиріг із особливим кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі