понеділок, 16 жовтня 2023 19:04

Хитрість, яка змінює уявлення про італійську лазанью

Хитрість, яка змінює уявлення про італійську лазанью
Лазанья по-королівськи: рецепт, по якому готують за півгодини Фото: shuba

Небагато страв подобаються усій сім'ї, але лазанья - одна з них.

Шеф-кухар Мері Беррі розповіла про цю гарячу страву, яку можна приготувати за півгодини.

Рецепт лазаньї по-королівськи

Головна порада телеведучої - використовуйте ковбасу замість яловичини для посилення смаку. Саме цей інгредієнт зробить лазанью "справжньою".

Рецепт розраховано на шістьох людей і стане ідеальною вечерею для осінніх вечорів.

Інгредієнти

вершкове масло (для змазування);

6 невеликих листків лазаньї;

75 г натертого на терці сиру Чеддер;

450 г ковбаси;

1 ст. ложка олії;

1 червоний перець чилі (дрібно нарізаний та очищений) за бажанням;

2 роздавлених зубчики часнику;

200 мл вершків;

100 г шпинату;

сіль і перець;

250 г грибів.

Для томатного соусу:

1 ст. ложка шалфею;

1 ст. ложка тим'яну;

2 ст. ложки в'ялених томатів;

1 ч. ложка цукру.

Як приготувати

Потрібно змастити форму вершковим маслом і поставити духовку на розігрів до 200/180 градусів. Потім закип'ятіть трохи води і дайте їй трохи охолонути. Замочіть листи лазаньї, щоб допоможіть тісту розм'якшитися. Воно має залишатися вологим, поки ви готуєте соуси.

Нагрійте трохи олії на сковороді, потім додавайте ковбасу, смажте її, поки "кожний шматочок не набуде красивого золотисто-коричневого кольору" - від 5 до 10 хвилин. Потім додайте дві столові ложки борошна, зубчики подрібненого часнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти каннелоні: 3 варіанти легкого приготування

На цьому етапі вам слід додати гриби і обсмажувати їх близько п'яти хвилин, перш ніж додати вершки і шпинат.

Потім доведіть це до кипіння пару хвилин, приправте сіллю та перцем до смаку.

Злийте воду з намоклих листів лазаньї та викладіть приблизно третину соусу з ковбаси та шпинату на дно змащеної олією форми для запікання. Потім трішки капніть зверху третину томатного соусу і розкладіть поверх нього три аркуші лазаньї, перш ніж повторити процес. В кінці покладіть на верх тертий сир.

Запікайте 20-30 хвилин або "поки макарони не стануть м'якими, а верх не стане золотистим". Беррі радить, що "найкраще подавати страву відразу ж - з духовки".

Лазанья - традиційна страва італійської кухні, яка полюбилася й українцям. Листи, які використовують для страви можна придбати у будь-якому мас-маркеті, що значно спрощує процес приготування.

Начинка може бути різною: з м'ясного фаршу, помідорів, шпинату, різноманітних овочів, сиру, риби та іншого.

Зараз ви читаєте новину «Хитрість, яка змінює уявлення про італійську лазанью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі