середа, 20 липня 2016 23:13

Австрійський тарт з чорницею виходить з легким ароматом кориці

Лінцський тарт з чорницею походить з австрійської кухні. Він має пісочну ніжну основу та соковиту начинку. Це дуже зручно в розпал ягідного сезону. Щоразу можна брати іншу начинку. Підійде навіть варення. Рецепт унікальний, адже подобається усім без виключення.

Автор: http://nimfeechka.livejournal.com/
 

Інгредієнти:

140 г цукру,

140 г борошна,

140 г мигдального борошна (або меленого мигдалю),

140 г вершкового охолодженого масла нарізаного кубиками,

цедра 1 лимона,

3 жовтки,

1\2 ч л кориці,

500 г замороженої або свіжої чорниці,

2 ст л крохмалю,

100-150 г цукру.

Приготування:

У чаші блендера або комбайна змішати цукор, борошно, мигдалеве борошно, сіль, цедру, корицю і шматочки масла.

Пульсуючими рухами порізати все до стану крихти.

Додати жовтки і рубати поки маса не почне збиратися в кулю. Можливо знадобитися 1-2 ст л крижаної води, залежить від розміру жовтків і температури масла.

Зібрати тісто і відразу розділити його на 2/3 і 1/3 частини або навпіл. Загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 1 годину.

Поки холоне тісто приготувати начинку. Чорницю змішати з цукром і крохмалем.

Довести до кипіння, періодично помішуючи, дати покипіти 1-2 хвилини і охолодити.

Автор: http://nimfeechka.livejournal.com/
 

Розігріти духовку до 180 г. Форму для тарта помастити маслом, дно вистелити пекарськми папером.

Більшу частину тіста розкачати і за допомогою качалки перенести в форму, так щоб закрити дно і боки. Надлишки зрізати ножем.

Викласти начинку. На дно можна насипати трішки крохмалю, щоб воно не встигло "намокнути".

Обрізки та меншу частину тіста розкачати, нарізати на довгі смужки і у вигляді решітки викласти зверху на начинку. Надлишки теж зрізати.

Якщо після випічки тарт плануєте посипати пудрою, можна ставити в духовку. Якщо ж ні, то верх варто помастити жовтком і посипати цукром.

Читайте також: Кекс з нектаринами виходить дуже пухким та ароматним

Випікати 40 хвилин, поки верх не зарум'яниться. Подавати холодним або злегка теплим з кулькою морозива.

Зараз ви читаєте новину «Австрійський тарт з чорницею виходить з легким ароматом кориці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі