четвер, 03 серпня 2023 11:11

Як зберегти сало на довгий час

Як зберегти сало на довгий час
Сало в холодильнику може зберігатись до двох місяців Фото: instagram

Сало люблять в різних видах. Його їдять свіжим, засоленим, копченим, вареним і смаженим.

Як найкраще його зберегти, щоб воно не втратило свого особливого смаку, розкаже Gazeta.ua.

Для зберігання сала необхідне прохолодне місце. За кімнатної температури воно "постаріє" за тиждень.

Стане жовтим та з'явиться неприємний специфічний запах. Це трапиться і при зберіганні в холодильнику, якщо забути про сало на два та більше місяців. Таке сало вже не їжте. Через процеси окислення воно втрачає свої корисні властивості і може нашкодити.

Як зберегти в холодильнику

"Щоб сало не обвітрювалося та не просочувалося іншими запахами, загорніть в пергаментний папір та помістіть у поліетиленовий пакет. Зав'яжіть його щільно. Зберігайте до місяця солоне і мариноване, та декілька днів свіже. Копчене бажано з'їсти за тиждень", - каже кулінар Євген Клопотенко.

Якщо замаринували сало в розсолі, банку теж зберігайте в холодильнику до трьох місяців.

В морозилці

Розкладіть по герметичним пакетам. В морозильній камері несолоне зберігається до місяця, солоне та мариноване до року. Щоб нарізати його, не розморожуйте весь шматок, скористайтеся гострим ножем.  У вас вийдуть гарні тоненькі слайси, які швидко розтануть за кімнатної температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не викидайте шкірки від сала: пікантний рецепт зі свинячого делікатесу

Навіть, якщо вимкнуть електроенергію, морозильна камера ще буде тримати холод два дні та сало не розтане. Основне – без потреби її не відкривати.

В підвалі

В підвалі підвищена вологість. Тому для зберігання в цих місцях підійде тільки мариноване в розсолі сало та сухої засолки в банках.

Сало використовують для приготування різних страв. Важливо, щоб воно було якісним і смачним.

Якість сала визначають за його щільністю, пружністю та товщиною.

Кілька порад, як придбати хороше сало, зібрала Gazeta.ua. За кольором сало повинно бути рівномірно світло-рожевим. Добре, коли є тонкий прошарок м'яса. Можна обирати сало за запахом.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти сало на довгий час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі