вівторок, 06 лютого 2024 13:59

Як приготувати шоколаднку пасту вдома: три найсмачніші рецепти

Як приготувати шоколаднку пасту вдома: три найсмачніші рецепти
Стане улюбленою намазкою на хліб: три найсмачніші варіанти приготування НутеллиФото: pinterest

Улюблену намазку на хліб - пасту Нутелла - можна приготувати в домашніх умовах.

Якщо знати склад Нутелли і порядок її приготування, то кожен може на своїй кухні приготувати смачну шоколадну пасту.

Серед її основних інгредієнтів цукор (близько 55%). Частка пальмової олії становить 23%, а лісових горіхів - 13%. Також до складу Нутелли входять знежирене какао і знежирене сухе молоко (приблизно по 5%). Крім того, до пасти також додають лактозу, суху сироватку, емульгатор, а також ароматизатор (ванілін), пише glavred.

Як приготувати Нутеллу в домашніх умовах

Візьміть 200 грамів лісового горіха (фундука) і обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору. Потім подрібніть його до дрібної крихти в блендері або кавомолці.

У відповідному посуді змішайте подрібнений горіх, цукрову пудру, какао-порошок, ванільний екстракт і трохи солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати вдома іриски, які нагадують смак дитинства

У добре перемішаний склад поступово додавайте і змішуйте розтоплене вершкове масло (100 грамів). Поступово додають масло і підігріте молоко в суміш горіхів. Потім ретельно перемішайте всю масу до однорідного кремоподібного стану, перекладіть пасту в скляну банку і щільно закривши кришкою поставте в холодильник.

Як зробити Нутеллу з шоколаду

Для приготування знадобиться плитка темного шоколаду і плитка молочного шоколаду, 50 грамів цукру, 100 мілілітрів молока, 30 грамів сухого молока, 200 грамів фундука і дрібка солі.

Порядок дій:

Розтопіть темний і молочний шоколад до пастоподібного стану;

Горіхи подрібніть до дрібної крихти і змішайте у відповідному посуді з цукром, борошном, сухим молоком і сіллю;

Перемішуйте склад до однорідності, повільно вливаючи розтоплений шоколад з маслом;

Розігрійте молоко до закипання і поступово вливайте в суміш, ретельно перемішуючи;

Отриману однорідну масу перекладіть у скляну банку і поставте в холодильник.

Домашня Nutella без борошна

Якщо під рукою не виявилося борошна, домашню Нутеллу можна приготувати і без нього. Для цього обсушіть і подрібніть близько 15 грамів фундука або арахісу.

Змішайте з 300 грамами згущеного молока і розтопленого вершкового масла.

Додаємо 5 ст. ложок какао-порошку і ретельно перемішуємо отриману масу.

Пасту перекладаємо в скляну тару. Охолодженою ставте в холодильник.

Ніжний смак і тонкий вершковий аромат роблять згущене молоко ідеальним топінгом для млинців і вафель, а також важливим інгредієнтом для кремів, морозива та інших десертів.

У магазинах можна натрапити на продукт із підозріло довгим складом і не найкращим смаком. Але вихід є, адже згущене молоко можна зробити власноруч. Gazeta.ua розповість легкий рецепт, на який знадобиться лише 15 хвилин. Більше того, таким чином ви отримаєте натуральне згущене молоко.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати шоколаднку пасту вдома: три найсмачніші рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі