вівторок, 27 вересня 2016 13:41

7 універсальних соусів на різний смак та колір

Одна й та ж страва смакуватиме по-новому під різними соусами. Вони розкривають її смак з різних сторін. Такий додаток до страви розкриває нові відтінки присмаків.

Автор: vk.com/just__cook
 

Соус "Татарський"

Інгредієнти:

200 г. майонезу

1 ст. л. тертого хрону

2 мариновані огірки

1 цибулина

дрібно нарізана петрушка (1 ст. л)

Приготування:

Перемішайте і подавайте охолодженим в спеціальному посуді.

Соус "Андалузький"

Інгредієнти:

200 г. майонезу

3 ст.л. кетчупу

1 ч.л. коньяку

1 дрібно нарізана цибулина

сік лимона і червоний мелений перець

Приготування:

Усе перемішати.

Гостроту за рахунок червоного перцю можна регулювати за смаком.

Соус "Грибний"

Інгредієнти:

400 г. відварених печериць

4 ст. л. тертого хрону

100 г. майонезу

100 г. сметани

сіль, перець

Приготування:

Дрібно порізати печериці. Додати їх до решти інгредієнтів та перемішати.

Його виходить досить багато, можна робити менше, дивлячись яка компанія збирається за столом

Соус "Томатний"

Інгредієнти:

200 г. томатного кетчупу

2 ст. л. олії

2 зубчики часнику (подрібнити)

зелень петрушки

сіль і перець

Приготування:

Перемішайте і подавайте охолодженим в окремій спеціальному посуді.

Соус "Оливковий"

Інгредієнти:

200 г. майонезу

100 г. подрібнених оливок без кісточок

2 зубки подрібненого часнику

1 ст. л. лимонного соку

сіль, перець

Приготування:

Перемішайте і подавайте охолодженим в окремій спеціальному посуді.

Соус "Буряковий"

Інгредієнти:

100 г. сметани

1 варений буряк

100 г. майонезу

1 дрібно нарізана цибулина

2 ст.л. хрону

маринований огірок (нарізаний дрібними кубиками).

Приготування:

Натерти на дрібній тертці буряк. Додати сметану та майонез.

Читайте також: Два соуси, які роблять страви з кроля соковитими

Кинути решту продуктів та перемішати. Подавати охолодженим в окремій мисціі.

Соус "Ніжний"

Інгредієнти:

200 г. майонезу

100 г. тертого твердого сиру

3 ст. л. сметани

2 ч. л. хрону

порізаний кріп

сіль, перець

Приготування:

Усе перемішати. Якщо ви не любите хрін - замініть великою кількістю зелені. Якщо ви любите різкі і гострі соуси - додайте трохи гірчиці.

Зараз ви читаєте новину «7 універсальних соусів на різний смак та колір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі