вівторок, 10 вересня 2013 00:15

Глядачам подобається серіал "Рада"

Депутати почали новий політичний сезон. Із гримерок дістають припалі за літо пилом маски опозиціонерів, борців проти системи, євроінтеграторів, лобістів "покращення", російської мови чи Митного союзу.

Кажуть, сценаристи серіалу "Рада" придумали, що найближчі три місяці актори-депутати дружно розігруватимуть сюжетну лінію "Євроінтеграція по-українськи". Тобто голосно і зі стусанами з'ясовуватимуть, хто більше зробив для підписання Угоди. Це нібито має підняти рейтинги серіалу і збільшити гонорари акторів.

При цьому головне завдання поточного сезону — відвернути увагу від погіршення економічної ситуації в країні. Тому виконавцям доведеться напружитися. Декому — навіть сходити на курси підвищення кваліфікації.

До речі, про гонорари. Навколо них розігрується тривала сюжетна лінія серіалу за умовною назвою "Урізуємо пільги і зарплати депутатам". Обіцяли завершити її навесні. Але це надто хороша тема. По суті — на ній багато років і тримається серіал.

Також цього сезону плавно скоротять сюжетну лінію "Звільніть Тимошенко". Її рейтинги постійно падають. Адже секрет успіху "прими" — в її особистій присутності. Та й колеги-актори мають до Юлії Володимирівни професійні ревнощі та заздрість. Ніхто так і не зрівнявся із нею щодо майстерності гри.

Зате посилять сюжетну лінію імітації боротьби з владою. Оце модно. Тільки незрозуміло, які спецефекти краще зробити. Може, у вигляді байкера до Ради заїхати? Або — окулярами комусь по голові дати?

А після першого місяця нового сезону, коли глядачі знову втомляться стежити за перипетіями "Ради", почнеться найцікавіше. Актори скинуть маски, перетворяться на хижих акул і в поті чола кулуарно ділитимуть бюджетні гроші, протягуватимуть собі пільги, підроблятимуть на продажу законопроектів або голосуванні. Адже продюсери стрічки повинні компенсувати свої витрати.

Здавалося б, смішно, але глядачам-українцям, попри всю кухонну критику, подобається спостерігати за серіалом. І до акторів вони відчувають незбагненну ніжність. Інакше як пояснити, що в серіалі багато років і актори ті самі, і сюжетні лінії практично не змінюються. То чого дивуватися, що в країні немає реформ і економічного добробуту глядачів?

Зараз ви читаєте новину «Глядачам подобається серіал "Рада"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі