пʼятниця, 13 вересня 2013 06:45

Зірваний у заповіднику гриб коштуватиме 27 гривень

Автор: Малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Кабмін уп'ятеро збільшив штрафи за збирання грибів, ягід,  риболовлю, рубання дерев та полювання в заповідниках. Один зірваний у на такій території гриб коштуватиме браконьєру 27 грн, 1 кг ягід — 137,   убитий лось — 40 тис., лисиця — 2,6 тис., заєць — 938 грн, виловлений сом — 752 грн.

— Гриби чи ягоди збирають прості люди, які живуть біля заповідників. Збільшення штрафів може вплинути на них, — каже Анатолій Кутовий, 53 роки, голова Товариства мисливців та рибалок у Кам'янському районі Черкаської області. — Скоротиться кількість охочих ходити в ліс по гриби чи рубати сухостій на дрова. Але ці люди й найбільш законослухняні.

У мене великі сумніви щодо ефективності збільшення штрафів для любителів полювати в заповідниках. Ми знаємо, хто там буває, на яких джипах приїжджають, які посади мають — керівники міліції, прокурори, губернатори, депутати чи судді. Прості смертні в заповідниках ніколи не полювали й не полюватимуть. А для влади закон не писаний. Ті, хто має штрафувати таких браконьєрів, швидше підуть заганяти їм дичину.

Зараз ви читаєте новину «Зірваний у заповіднику гриб коштуватиме 27 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі