четвер, 17 вересня 2020 05:50

Заступником генпрокурора став юрист Медведчука

10 вересня генеральний прокурор Ірина Венедіктова, 41 рік, призначила своїм заступником 47-річного Максима Якубовського.

— Знаю Максима Вікторовича як патріота, справжнього офіцера, який займався створенням військових прокуратур, був в АТО і має бойову нагороду, — каже Венедіктова.

Якубовський керуватиме справами Майдану, повідомив Віталій Шабунін із Центру протидії корупції. У його віданні буде нагляд за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу. Також — справи про катування та інші порушення прав громадян правоохоронцями.

У 2011–2013 роках Якубовський працював експертом центру "Правова держава", пов'язаного з Віктором Медведчуком. Був юристом у його проросійській організації "Український вибір". 2015–2017-го очолював військову прокуратуру південного регіону. Далі став заступником головного військового прокурора. 2016-го їздив на позашляховику "Ауді к'ю 7" за 75 тиc. євро — майже 2,5 млн грн, повідомляла програма "Слідство.Інфо". Мав ще "Джип Компас" за $33 тис. — 920 тис. грн.

Два десятки громадських організацій звернулися до генпрокурора Венедіктової та президента Володимира Зеленського із закликом звільнити щойно призначеного заступника.

— Із прокуратури виживають професійних і патріотичних людей, — говорить політолог Костянтин Батозський, 40 років. — Призначили Якубовського, щоб відсторонити Гюндуза Мамедова. Він був членом команди попереднього генпрокурора Руслана Рябошапки. Створив так званий департамент війни. Якісно займався військовими злочинами, російською агресією. Якубовський фактично займає його місце.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак свідомо вводить у важливі державні структури людей, які робитимуть диверсії. Якщо Якубовський вестиме справи Майдану, можемо полишити сподівання, що винних покарають. Офіційно розслідування важко зупинити. Проте можна загальмувати — "загубити" документи, зіпсувати свідчення.

Це призначення може бути частиною кулуарних домовленостей із Кремлем. Росії важливо знищити судові та кримінальні процеси в Україні, де вона фігурує. На їх основі ми потім можемо позиватися в міжнародні інстанції.

Зараз ви читаєте новину «Заступником генпрокурора став юрист Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі