четвер, 16 березня 2006 18:40

Запитання - відповідь

Чи правда, що, будучи депутатом, Наталія Вітренко за безпосередньої допомоги Володимира Марченка по-звірячому побила народного депутата Павла Мовчана у самому приміщенні Верховної Ради?


Петро Бискіпка, Київ

Це сталося у квітні 1997 року. Народний депутат-рухівець Павло Мовчан із парламентської трибуни заявив, що Марченко "не в змозі відрізнити власну дружину від товариша по партії". Натяк був більш ніж прозорий. Потім політик відмовився від публічних вибачень і отримав за це від колишнього боксера Марченка могутній хук з правої. А після падіння — ще й стусанів сумочкою та парасолькою від самої Наталі Михайлівни. При кожному ударі вона говорила щось про "бандер проклятих". Рухівці у своїй заяві стверджували, що "звіряче побиття Мовчана було вчинене депутатами у нетверезому стані". За словами ж Володимира Марченка, вони з Вітренко зробили після інциденту аналіз крові на алкоголь — результат виявився "нульовим".







Після застуди ніяк не можу позбутися кашлю. Це тягнеться майже два місяці. До лікаря не ходила, бо лікарняний мені не потрібен. А тут подивилася телепередачу про туберкульоз і подумала: а може й у мене та хвороба?.. Як і де перевіритися?



Марія Бондар,
Полтавська область

— Насамперед треба звернутися до дільничного лікаря, — радить 32-річна Олена Якименко з Всеукраїнської ради захисту прав пацієнтів. — Він дасть направлення до фтизіатра. Для підтвердження чи спростування діагнозу туберкульоз достатньо зробити флюорографію чи взяти на аналіз мазок із горла. Все це безкоштовно.






Чула, що в цьому році суттєво зменшиться кількість маршруток у Києві. Але вже зараз у "часи пік" їх не вистачає. Чи, може, маршрутки замінять чимось іншим?



Людмила Стрижевська,
Київ

Кількість маршруток на вулицях столиці зменшуватиметься поступово. На зміну їм повернуться тролейбуси й автобуси, повідомив директор "Київпастрансу" Микола Ламбуцький, 51 рік.

— Цей рік стане роком тролейбусів у Києві, — каже він. — Збираємося придбати не менш як 200 нових машин. У них низька підлога, нова система управління. Ці тролейбуси споживають на 45 відсотків електроенергії менше, ніж старі моделі.  У салоні розміщується 100–170 пасажирів одночасно. Стільки ж людей під силу перевезти 8–10 малим маршруткам.

Зараз ви читаєте новину «Запитання - відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі