пʼятниця, 11 грудня 2015 00:20

Візи для українців Євросоюз скасує через півроку

Європейський Союз запровадить безвізовий режим з Україною влітку 2016 року. Про це повідомляє німецьке видання "Ді Велт" із посиланням на дипломатичні джерела у Брюсселі. Також візи планують скасувати для громадян Грузії.

"Безвізовий режим для обох країн стане доступний із середини 2016-го. 15 грудня Єврокомісія представить звіт, де позитивно оцінять виконання Україною і Грузією умов для скасування віз. Це стане передумовою для згоди країн-членів ЄС на їх скасування", — пише газета.

— Такі "витоки" інформації не з'являються випадково. Напевне, так і буде, — каже політолог Євген Магда, 40 років. — Це не потребуватиме від ЄС значних ресурсів. Рішення дозволяє показати зближення України із Заходом. Але будуть певні обмеження. Скоріше за все, нашим громадянам дозволять перебувати в країнах ЄС до 90 днів на рік. А для подорожей без віз мають виробити біометричний паспорт.

Зараз ви читаєте новину «Візи для українців Євросоюз скасує через півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі