середа, 22 вересня 2010 06:13

Відкритий лист трудового колективу Консорціуму "ЄДАПС" щодо безоплатного впровадження автоматизованої системи оформлення, виготовлення та використання електронних (біометричних) паспортів
9

Додаток 1 (російською мовою)
Додаток 1 (англійською мовою)
Додаток 2 (російською мовою)
Додаток 3, аркуш 1 (російською мовою)
Додаток 3, аркуш 1 (англійською мовою)

Пану Азарову М. Я,

прем"єр-міністру України

Вельмишановний

Миколо Яновичу!


Нещодавно засоби масової інформації опублікували ваші висловлювання щодо запровадження національних проектів за підтримки інвесторів. Зокрема, 15 вересня 2010 року на засіданні уряду у своїй промові ви зазначили: "Уряд продовжує роботу над упровадженням національних проектів, але фінансовий ресурс для їх реалізації не може обмежуватися державним бюджетом". Трудовий колектив Консорціуму "ЄДАПС" повністю підтримує вашу державницьку позицію і вважає взятий вами курс дуже корисним для розвитку країни.


Водночас Європейський Союз у рамках безвізового діалогу з Україною висуває вимоги щодо впровадження сучасних проїзних документів нового покоління — електронних (біометричних) паспортів. Це стає особливо актуальним, оскільки 22 листопада 2010 року відбудеться саміт "Україна–ЄС", де, зокрема, розглянуть питання переходу на біометричні документи для виїзду за кордон.


Упровадження їх дуже важливе для іміджу нашої держави як високорозвиненої країни, що володіє передовими інноваційними технологіями. Але розробка інформаційних систем, які забезпечують обіг електронних паспортів, — це кропітка та фінансовомістка праця, що вимірюється в сотнях мільйонів доларів США.


У квітні 2010 року трудовий колектив Консорціуму "ЄДАПС" уже звертався до вас із пропозицією щодо безоплатного (за рахунок Консорціуму) впровадження в Україні автоматизованої системи оформлення, виготовлення та використання електронних (біометричних) паспортів. Трудовий колектив підтверджує виконання своїх зобов"язань, якщо уряд згодний розглянути нашу пропозицію та надасть відповідні доручення для опрацювання цього питання.


Ми переконані, що такий підхід дозволить Україні заощадити багатомільйонні бюджетні кошти, які б довелося виділити на створення нової системи біометричної ідентифікації, забезпечить громадянам гарантовані конституцією свободу пересування і вільний вибір місця проживання.


Шановний Миколо Яновичу! Впровадження автоматизованої системи оформлення, виготовлення та використання електронних (біометричних) паспортів, розробленої Консорціумом без залучення державного фінансування, не потребує ані бюджетних коштів, ані коштів іноземних фірм. Адже у випадку роботи із закордонними компаніями оплаті підлягає навіть створення проекту майбутньої автоматизованої системи біометричної ідентифікації особи, не кажучи вже про постійні платежі за дороге програмне забезпечення тощо.


Трудовий колектив Консорціуму "ЄДАПС" іще раз наголошує, що серед розробок Консорціуму є все необхідне для впровадження системи оформлення, виготовлення та видачі електронних паспортів. Досягнення компанії у сфері біометричних технологій визнані науковцями України та світу як одні з найкращих. Красномовним доказом цього є те, що підприємства Консорціуму виготовляють е-паспорти та ідентифікаційні картки для працівників Інтерполу.


Варто також зазначити, що технології для виготовлення й оформлення е-паспортів, розроблені Консорціумом "ЄДАПС" — світовим лідером у галузі ID-технологій, — повністю відповідають міжнародним стандартам безпеки і якості. Документальні підтвердження цього трудовий колектив Консорціуму надсилає вам як додатки.


Багатотисячний трудовий колектив Консорціуму "ЄДАПС" також запрошує вас, Миколо Яновичу, в будь-який зручний для вас час відвідати українські підприємства, що входять до складу Консорціуму, та особисто переконатися у високому науковому й технологічному рівні вітчизняної галузі виробництва захищених ідентифікаційних документів. Або ж просимо вас надати будь-яку відповідь на наші неодноразові звернення.


Додатки:

1. Лист Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО) від 9 листопада 2009 року на одному аркуші;

2. Лист Міжнародної лабораторії Secunet (Німеччина), Європейський Союз, від 16 червня 2009 року на одному аркуші;

3. Лист Міжнародної лабораторії FIME (Франція), Європейський Союз, на двох аркушах;

4. Експертний висновок Державної служби спеціального зв"язку та захисту інформації України від 1 березня 2010 року на одному аркуші.



Зараз ви читаєте новину «Відкритий лист трудового колективу Консорціуму "ЄДАПС" щодо безоплатного впровадження автоматизованої системи оформлення, виготовлення та використання електронних (біометричних) паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі