понеділок, 28 липня 2008 17:06

Україні слід було б видворити Чорномирдіна

Чорноморський флот Росії порушив вимоги Кабінету Міністрів України щодо святкування Дня військово-морських сил у Севастополі. Вели артилерійські стрільби, вулицями міста їздили бронетранспортери.

Водночас мер Москви Юрій Лужков заявив, що Чорноморський флот ніколи не залишить Севастополь і що це місто не передавали Україні.

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, 32 роки, вважає, що такі дії й заяви є перевіркою реакції України.  Росія дивиться, наскільки далеко вона може зайти. Це при тому, що базування Чорноморського флоту в Севастополі не має жодного військового сенсу.

— Якщо українська влада продемонструє слабкість, не дасть адекватної відповіді, то російські "яструби" можуть зазіхнути на весь Крим, — зауважує експерт.

На його думку, слід реагувати рішуче, як це зробили б ті ж американці чи британці — аж до видворення з України російського посла.

— Раніше керівники нашої держави виправдовували свою м"яку позицію в таких ситуаціях отриманням від Росії дешевого газу, — каже Голобуцький. — Тепер це втратило сенс.

Зараз ви читаєте новину «Україні слід було б видворити Чорномирдіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі