четвер, 05 травня 2022 00:25

Угорщина грає в інтересах Росії

— Ми чітко дали зрозуміти, що ніколи не підтримаємо розширення санкцій Європейського Союзу проти Росії на енергетику, — каже угорський міністр кабінету міністрів Ґерґель Ґуляш. — Будапешт накладе вето на будь-яку європейську пропозицію щодо обмеження імпорту енергоносіїв із РФ.

ЄС збирається заборонити російську нафту до кінця року через війну в Україні.

— Угорщина на 90 відсотків залежна від російської нафти. Саме цим продиктовані її дії. Усі поставки нафти для цієї країни російські. Надходять вони з території України, через нафтопровід "Дружба" на Закарпатті, — говорить міжнародник Володимир Горбач, 52 роки. — Звідти нафта йде в Угорщину та Словаччину. Угорцям буде важко швидко перебудувати цю логістику. Та й вони не хочуть цього.

Уряд Віктора Орбана декілька років має серйозні політичні проблеми з Євросоюзом. Але їхня позиція самотня в ЄС. Все одно підтримають ці обмеження попри власне невдоволення. Поки що Угорщина схвалила всі п'ять пакетів санкцій. Гадаю, в цьому випадку поведеться так само. Змушені будуть проголосувати, щоб не погіршувати становище своєї країни всередині ЄС.

Позиція Угорщини шкодить нашій безпеці. Найбільша наша претензія до уряду Орбана — це заборона пересування угорською територією озброєння та військової техніки з країн Північноатлантичного альянсу в Україну через Закарпаття.

Угорщина грає в інтересах Росії. Офіційним союзником вона не є. Проте і Орбан, і міністр закордонних справ Петер Сіярто отримували російські державні нагороди з рук Путіна під час російсько-української війни, яка почалася 2014 року. В основі їхньої політики лежить угорський національний егоїзм. Не всі угорці однаково до цього ставляться.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Угорщина грає в інтересах Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі