пʼятниця, 28 липня 2017 07:00

У Штатах говорять про зброю для України

Надання Києву оборонної зброї Вашингтоном не спровокує державу-агресора.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України 53-річний Курт Волкер російському виданню "Настоящее время" 23 липня. Того дня він був у зоні АТО.

"По-перше, Росія вже знаходиться в Україні з усім своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх разом узятих країн Західної Європи. Це дуже і дуже великий військовий контингент. Ще більший зосереджений на території Росії біля кордонів України. Тому це рішення ніяк не "спровокує" Росію зробити щось, чого вони ще не зробили", — сказав Волкер.

Попередня адміністрація президента Барака Обами не схвалила поставки зброї українській владі, попри згоду на це обох палат американського парламенту. Однак адміністрація Дональда Трампа переглядає рішення, додав спецпред: "Якщо ми ухвалимо це, Україна зможе захиститися від подальших кроків Росії на своїй території. Москва говорить, що не робить "нічого такого" і не збирається. Якщо це так — поставка захисних озброєнь не несе ні для кого ризику".

Зараз ви читаєте новину «У Штатах говорять про зброю для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі