пʼятниця, 20 липня 2012 07:00

Туристичний потік до Грузії зріс уп'ятеро

Цьогоріч на 10% порівняно з 2011-м збільшилася кількість українців, які поїхали у відпустку за кордон, стверджують туроператори. Туристів, які мандрують Україною, побільшало на 15%.

— За нашими даними, 65 відсотків продажів припадає на Туреччину, Крим, ОАЕ і Таїланд, — каже заступник директора туроператора "Пан юкрейн" Ольга Юденко, 33 роки. — Серед дорожчих напрямків вибирають Іспанію, Італію, Францію, Португалію, Мексику. На ці країни припадає 20 відсотків проданих путівок. У сегменті екзотики лідирують Мальдіви, Маврикій, Балі, В'єтнам і Шрі-Ланка — 15 відсотків.

Відзначаємо різке — уп'ятеро — зростання турпотоку до Грузії. Цьому сприяє безвізовий режим й активна популяризація країни. До того ж українців приймають у Грузії добре.

Скільки грошей зазвичай витрачають на відпочинок?

— Мінімально — 550 євро. Цього вистачить на тижневий відпочинок удвох у Болгарії з перельотом і дворазовим харчуванням.

У середньому витрачають — 1000-1500 євро на двох. Це тиждень у Чехії, Греції, Іспанії, Туреччині, Грузії, Еміратах із проживання в готелях трьох-п'яти зірок, харчуванням певної категорії та перельотом. Найдорожчі напрямки на сьогодні — Мексика, Сейшельські острови і Маврикій. Мінімум 2500 доларів на сім ночей для однієї людини.

Які ціни на відпочинок в Україні?

— У високий сезон на Південному березі Криму вартість проживання в пансіонаті біля моря коштує від 270 гривень із людини за добу без харчування. Якщо годуватимуть двічі на день — від 330 гривень. У середньому сім'я з двома дітьми у Криму за тиждень відпочинку в готелі із харчуванням платить 5600 гривень.

Дешевше обійдеться відпустка на Західній Україні. Проживання в пансіонаті в Яремчі вартує від 80 гривень із людини. А з триразовим харчуванням на добу обійдеться в 150 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Туристичний потік до Грузії зріс уп'ятеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі