неділя, 22 липня 2007 17:53

Тимошенко хоче перехопити ініціативу в Ющенка

Минулого тижня Блок Юлії Тимошенко розпочав агітацію за проведення 30 вересня всеукраїнського референдуму щодо внесення змін до Конституції. На нього пропонується винести дев"ять питань. Серед них: парламентську чи президентську республіку хочуть українці, скасування депутатської недоторканності, депутатських та чиновницьких пільг, а також позбавлення депутатського мандата за рішенням партії чи блоку.

— Ініціатива Юлії Тимошенко має досить побічне відношення до власне конституційного процесу, — каже директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко, 40 років. — Швидше це означає, що конституційний референдум стане однією з головних тем  виборчої кампанії БЮТу.

По-перше, пояснює політолог, це дає можливість використати ідеї, які нині на слуху і які однозначно підтримає більшість виборців. По-друге — це спроба перехопити ініціативу в президента в доволі перспективному з погляду здобуття прихильності виборців питанні реформування Конституції. По-третє, це дозволить відволікти увагу від питання наявності в БЮТу реальної  програми дії в економіці та соціальній сфері. По-четверте, це дає можливість іти прямо до виборців — адже питання організації референдуму передбачає збір підписів громадян вживу, у кожної людини.

— У БЮТ всерйоз і не розраховують, що ця ініціатива матиме успіх, — вважає Юрій Якименко. — Але як виборча технологія це може спрацювати.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче перехопити ініціативу в Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі