вівторок, 09 серпня 2011 06:15

Телешоу коментуватимуть глядачі

Я дивлюся "Доктора Хауса" по телевізору, не відриваючись від "Фейсбука" в комп'ютері, і водночас намагаюся відповісти на текстове повідомлення по мобільному щодо вечірки з приводу заручин колеги Ігоря. Я пропустила весілля принца Вільяма і Кейт, а ще в мене в закладках зо 30 сайтів, на перегляд яких не вистачає часу. Але я постійно про це думаю і почуваюся винною, що не встигаю стежити за новинами.

Інформаційна культура розвивається швидко. Кожна технологічна інновація пропонує або й вимагає поновити опції чи додати нові. І реклама кожного оновлення звучить майже, як біблійне диво: ще один крок, іще один клац, іще один електронний прилад — і наші можливості збільшаться так, що ми нарешті збагнемо сенс життя.

Але не думайте, що ми досягли верхівки інформаційного розвитку. Нещодавно медіа-експерт із  "Нью-Йорк Таймс" повідомив, що наприкінці 2011-го, можливо, з'явиться новий вид розваги. Популярні американські телевізійні шоу транслюватимуть зі стрічкою коментарів глядачів у режимі реального часу. Може, декого таке нововведення порадує. Як на мене, це ще одне інформаційне загодовування. Коли я дивлюся "Відчайдушних домогосподарок", мене просто дратує відволікатися на чиюсь особисту думку.

Деякі мої знайомі почали здійснювати кроки до інформаційного обмеження. Приятелька Дженніфер повідомила, що практикує суботу без інтернету, а Браян урочисто пообіцяв собі не перевіряти і не відправляти текстові повідомлення під час спілкування з іншою людиною.

Сісти на дієту вирішила і я. Замість того, щоб зменшити споживання вуглеводів і  купити нові спортивні штани, збираюся переглянути зловживання інформаційними технологіями. Моя резолюція: один екран за раз. Думаю, концентрування на одному виді діяльності покращить мій настрій і загальне самопочуття. Але, як і з кожною дієтою, чи надовго мене вистачить?

Зараз ви читаєте новину «Телешоу коментуватимуть глядачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі