понеділок, 22 лютого 2010 22:22

"Штаб прем"єра не був готовий до поразки"

 

— Ситуація тривіальна: позивач зважив свої шанси й вирішив не витрачати часу й коштів на пошуки істини, — каже 58-річний Степан Гавриш, перший заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони. Він коментує відкликання кандидатом у президенти Юлією Тимошенко позову до Вищого адміністративного суду щодо протиправних дій Центрвиборчкому. — Таке буває у судочинстві.

— По-перше,— продовжує Степан Гавриш, — до моменту оголошення результатів виборів не відбулося масових судових процесів, на яких представники штабу Юлії Тимошенко оскаржували б незаконність виборів, факти маніпуляцій при голосуванні й підрахунку голосів. По-друге, міжнародні спостерігачі висловили спільну точку зору: вибори відбулися демократично та чесно. Якщо юристи Тимошенко не врахували цих обставин, можна казати, що штаб прем"єра не був готовий до поразки. Питання про президентство Віктора Януковича там узагалі не розглядали.

Підсумовує:

— Саме звернення до суду було спробою повернути Україну в 2004 рік і тому перетворилося на юридичний фарс. Тимошенко намагалася дестабілізувати ситуацію перед інавгурацією нового президента. Вона розрахувала, що найближчим часом нових виборів, навіть парламентських, не передбачається, тому ця судова кампанія не нищитиме її образу в очах виборців.

Відкликавши позов із ВАСУ, глава уряду готується перейти в опозицію, вважає директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології 62-річний Михайло Погребинський:

— Тимошенко готує собі найзручнішу позицію в наступному політичному періоді. Очевидно, знає, що політичні супротивники не можуть створити нової більшості в парламенті. Тому її відставка — питання неблизької перспективи. Юлія Володимирівна хоче зіпсувати "регіоналам" настрій перед інавгурацією Віктора Януковича. Мовляв, отримали посаду президента, але реальної влади не маєте. А якщо коаліція таки набирається, то Тимошенко оголосить себе лідером опозиції й серйозним політичним супротивником нового президента.

Зараз ви читаєте новину «"Штаб прем"єра не був готовий до поразки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі