середа, 13 жовтня 2010 06:58

Шкоди армії завдало зменшення терміну служби

 

Інститут Горшеніна опитав українців, чи здатна армія захистити країну в разі реальної загрози. Понад 67% опитаних відповіли негативно. Серед причин назвали поганий стан Збройних сил, недовіру офіцерам і непрестижність професії військовика.

— Упродовж багатьох років влада фінансує армію за межею добра і зла, — каже керівник консалтингової групи "Радичі", політолог Василь Яблонський, 43 роки. — Ледь вистачає копійок на зарплати офіцерам і контрактникам. Не купують нових видів озброєнь, використовують автомобільний транспорт 20-річної давнини. Тому таку структуру важко назвати армією. А люди все це бачать і констатують жалюгідний стан Збройних сил.

Політики всіх кольорів граються проблемами Збройних сил, щоб прийти до влади й отримати більше голосів. Усі вони декларували перехід на контрактну службу. Але армія досі залишається  призовною. Це викликало величезне розчарування, особливо серед молоді, яка повірила, що скоро буде останній обов'язковий призов.

Багато шкоди армії завдало зменшення терміну служби до року. Це профанація, збереження форми за відсутністю змісту. Сучасна військова техніка досить складна. Солдати просто не встигають її опанувати. То про яку боєздатність армії можна говорити?

Зараз ви читаєте новину «Шкоди армії завдало зменшення терміну служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі