четвер, 27 квітня 2006 17:54

Семенюк просто сигналізує виборцям

Голова Фонду держмайна, соціалістка Валентина Семенюк, 49 років, виступила цього тижня проти приватизації "Укртелекому". Вона відмовилася виконувати рішення Кабінету Міністрів про продаж компанії. Держава, на її думку, теж може бути ефективним власником.

— Уся справа в підходах до управління державною власністю та захисту державних інтересів. Тому я відмовляюся виконувати доручення нинішнього уряду щодо приватизації "Укртелекому", — сказала Семенюк.

Однак директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин, 51 рік, вважає, що в умовах ринкової економіки найефективнішим є приватний власник.

— Він забезпечує інвестиції, прихід сучасного менеджменту, включення підприємства в світові інвестиційні потоки, — каже експерт. — Он мобільний зв"язок в Україні належить приватним власникам. Ми ж не говоримо, що якість послуг там погіршується чи ціни зростають. Навпаки, зараз там жорстка конкуренція, і власники цих підприємств борються буквально за кожного нового клієнта.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 49 років, вважає, що Валентина Семенюк рано чи пізно підкориться рішенню уряду. Адже торік в аналогічній ситуації з "Криворіжсталлю" вона все ж таки виконала доручення Кабміну.

— Подібні заяви роблять для того, аби просигналізувати своїм виборцям: позиція СПУ в цьому питанні відрізняється від позиції уряду.

Для політиків такі заяви — життєва необхідність, — каже Вадим Карасьов. Це дає змогу їм зберегти своє "політичне обличчя" і прихильників.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк просто сигналізує виборцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі