вівторок, 04 грудня 2012 00:30

Із ким насправді живе Дмитро Медведєв

7 грудня прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв з'явиться у прямому ефірі національних телеканалів. Як і в квітні цього року, коли покидав президентський кабінет, у розмові з журналістами підбиватиме підсумки року й поділиться планами на майбутнє.

Інтерв'ю транслюватиметься наживо, тому жодних обмежень щодо тем запитань не буде, каже прес-секретар прем'єр-міністра Наталія Тімакова. Але вже нині можна припустити, що жодному з п'яти запрошених на розмову в останкінську студію журналістів не стане духу з'ясувати у Дмитра Анатолійовича те, що найбільше збурило українську інтернет-спільноту минулого тижня: з ким насправді живе прем'єр-міністр Російської Федерації? Нагадаємо, сайт vlasti.net опублікував невелику замітку про Медведєва під промовистою назвою "Кремлівський мрійник".

"За чутками, Медведєв мешкає у Ленінських Горках окремо від дружини Світлани. Кожне з подружжя займає по великому будинку. При цьому, за чутками, разом із Дмитром Медведєвим живе також його прес-секретар", — пише vlasti.net, ховаючи свою інсайдерську інформацію в обережне джерело "за чутками". Взагалі у Росії віднедавна не заведено обговорювати приватне життя чиновників найвищого рангу. Це на Заході скандали навколо особистих стосунків Саркозі чи Берлусконі мало впливають на політику. У Росії навіть розмови про такі речі майже завжди закінчуються різкою особистісною реакцією. Адже якщо політик не спробує захистити честь власної родини як чоловік, то його вважатимуть щонайменше тюхтієм.

"А в цій резиденції корт для бадмінтону є? Чи все ж нема? Чи вони самі тих правил, які для інших вигадують, не дотримуються?" — уїдливо запитує блогер під ніком kurkumar, відсилаючи інтернет-аудиторію до жовтня 2011 року, коли у персональному відеоблозі Дмитра Медведєва з'явився відеоролик, у якому тодішній президент закликав співвітчизників грати у бадмінтон. Сталося це через місяць після з'їзду провладної "Єдиної Росії", на якому Дмитро Медведєв запропонував Володимирові Путіну балотуватися в президенти й заявив, що сам переїде працювати в Будинок уряду. Путін пропозицію прийняв і слова свого дотримав: після перемоги на березневих президентських виборах віддав Медведєву прем'єрський портфель. Рокіровку ще довго називатимуть бадмінтоном посадами, а Тімакова через рік визнає: той пропагандистський ролик у відповідь на прохання спортивної Федерації бадмінтону став її найбільшою помилкою на посаді прес-секретаря. Як, до речі, і позначка у Facebook про свою серпневу відпустку в елітному італійському готелі Grand Hotel a Villa Feltrinelli, ніч перебування в найдешевшому номері якого коштує 1250 євро. Коли справа набула розголосу, Наталія Тімакова написала на своїй сторінці в інтернеті: "Відтепер і назавжди: чек-ін тільки в Білому домі. Навіть у відпустці".

"Начебто все є: два будинки в Ленінських Горках, дружина, коханка, дип перпл, інстаграм... Куди ж йому ще й переобиратися? І найголовніше — він що, серйозно сподівається знову стати президентом? І адюльтер йому не зашкодить?" — сипле запитаннями блогер під ніком gryt. Цілком резонно запитує, до речі.

Останніми місяцями в Росії все частіше говорять про малоуспішну роботу Дмитра Медведєва на посаді прем'єра. Хмизу в багаття додає і скандал в оборонному відомстві, в якому виявлене шахрайство і зловживання посадовими повноваженнями, що завдало  шкоди державі у понад 3 млрд руб. — більш як 770 млн грн.

Тим часом Медведєв закидає в інформаційний простір пропозиції, що мали б засвідчити його жорсткий контроль за ситуацією. Скажімо, у тому ж особистому відеоблозі оголосив ініціативу встановити нові штрафи за проїзд на червоне світло, виїзд на зустрічну смугу і перевищення швидкості руху — півмільйона рублів за порушення у Москві та Петербурзі і чверть мільйона — в інших регіонах. А в інтерв'ю іноземній пресі недвозначно натякнув на свої наміри повернутися до керма країни. "Узагалі, ніколи не варто відмовлятися від чогось, адже, як відомо, ніколи не кажи ніколи. Тим більше, що я вже один раз входив у цю річку, і це саме та річка, в яку можна входити двічі", — сказав прем'єр журналістам агентства "Франс Пресс" та газети "Фігаро".

Хтозна, чи не стоїть за такою твердою налаштованістю Дмитра Медведєва людина, яка власне силами прес-служби прем'єр-міністра й організовує на телебаченні широку розмову з країною. Чого б то "чек-ін" мав би бути назавжди і винятково в урядовому Білому домі, а не в офіційній резиденції президента у Кремлі? Тандем, бадмінтон, ніколи не кажи ніколи…

Зараз ви читаєте новину «Із ким насправді живе Дмитро Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі