пʼятниця, 08 вересня 2017 06:05

Росіянам ускладнять в'їзд до України

Україна запроваджує нові правила в'їзду на свою територію. 1 вересня президент Петро Порошенко ввів у дію відповідне рішення Ради національної безпеки та оборони. Формально воно стосується всіх іноземців. Але зачепить у першу чергу росіян.

З 1 січня 2018 року іноземці муситимуть заздалегідь повідомляти про поїздку Міністерство закордонних справ України. На всіх 157 пунктах пропуску робитимуть фото та здаватимуть відбитки пальців. Зобов'язані реєструватися на території України за місцем проживання, інформувати про пересування в межах країни. І головне — перетинати кордон лише за біометричним паспортом. Зараз громадяни Росії їздять до України за звичайними закордонними. До березня 2015-го їх пропускали за внутрішніми.

Прикордонники виділять 300 млн грн на обладнання для збору біометричних даних, говорив у липні секретар РНБО Олександр Турчинов. Ще стільки ж піде на технічний захист кордону.

Подробиці нововведення будуть відомі за два місяці. У такий термін уряд має виробити механізм та етапність його впровадження.

"Збір біометричних даних має поширюватися на всіх іноземців, — пише у "Фейсбуку" дипломат 45-річний Богдан Яременко. — Проблема безпеки значно ширша за російську. Війна загострює проб­леми міжнаціональної організованої злочинності, міжнародного тероризму. Ось зараз закінчиться розгром "Ісламської держави" (терористична організація. — ГПУ). Там до 7 тисяч бійців із паспортами країн Західної Європи. Вони можуть в'їжджати в Україну без віз".

Зараз ви читаєте новину «Росіянам ускладнять в'їзд до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі