пʼятниця, 11 грудня 2015 05:05

"Приходять бійці АТО, пенсіонери, багатодітні матері"

Автор: ФОТО надане прес-службою Максима Полякова
  Максим Поляков: ”Допомагали бійцям АТО, які до нас зверталися, отримати статус учасника бойових дій”
Максим Поляков: ”Допомагали бійцям АТО, які до нас зверталися, отримати статус учасника бойових дій”

— За рік багато чого вдалося зробити не лише на рівні країни, а й в Умані. Мені разом із командою та однодумцями було нелегко. Попри те, що в країні складна економічна ситуація, ми наполегливо працювали, щоб добитися результату, — говорить народний депутат України Максим Поляков, 33 роки. Наприкінці листопада в Умані на Черкащині звітує про рік роботи у Верховній Раді. Говоримо про досягнення та плани на майбутнє.

Живете і трудитеся в Києві, проте в Умані працює ваша громадська приймальня.

— Так, приймальня працює давно. Умань — моє рідне місто. Тому намагаюся реагувати на кожне звернення його жителів. Приходять бійці АТО, пенсіонери, багатодітні матері. Ми допомагали всім бійцям АТО, які до нас зверталися, отримати статус учасника бойових дій. В одному з мікрорайонів удалося побудувати дитячий майданчик із традиційних екоматеріалів і звільнити двір від бочок зі скрапленим газом, що заважали й турбували мешканців. Допоміг і рідній школі — НВК №7, забезпечивши інтерактивною мультимедійною технікою. Звісно, можна було б зробити й більше. Але, на жаль, багато об'єктивних причин перешкоджали цьому.

Ви ініціювали реконструкцію приймального відділення Уманської міської лікарі. На якому етапі роботи зараз?

— Це — одне з наших головних досягнень цього року. Ремонтні роботи на завершальній стадії. Наступним етапом стане отримання обладнання з Ізраїлю. Бо в планах не тільки капітальний ремонт з установкою сучасної вентиляційної системи, а й залучення іноземних технологій. Зокрема, за нашого сприяння і підтримки посла Ізраїлю встановлять найсучаснішу медичну техніку. Уманських медиків навчатимуть ізраїльські фахівці. Обладнання — нове, су часне, дуже дороге. Встановимо одразу після ремонту. Його надають безкоштовно. В Ізраїлі є програми допомоги іншим країнам. Раніше допомогу ізраїльтян отримала вінницька лікарня. Ремонт робимо власними силами. На це я дав особисті кошти, допомагають уманські бізнесмени.

Тривають ремонтні роботи на вулиці Київській при в'їзді до Умані. Це — теж ваша ініціатива?

— Так, завершуємо реконструкцію центрального в'їзду до міста. Дорога буде із сучасним покриттям і 10-річною гарантією.

Крім того, хочемо зробити Умань привабливішою для туристів та економічно потужнішою. Наступного року місту виповнюється 400 років. Тому ініціював ухвалення постанови Верховної Ради про заходи з відзначення цієї дати та зі збереження культурної спадщини в місті. Щодо цього є порозуміння з міським головою. Крім того, уряд виділить кошти на дороги й реконструкцію соціально-культурних об'єктів Умані.

Чи є програми щодо збереження архітектурної спадщини міста?

— Є кілька програм. Одна з них — "Стара Умань", спрямована на захист історичних будівель. Крім того, сподіваюся, вдасться отримати кошти на реконструкцію старого корпусу педагогічного університету. Але історичний спадок міста не можна зберігати відірвано від його сучасного розвитку, від зростання туристичної привабливості. Тому передбачається виділення коштів на реконструкцію доріг.

В Умань їдуть туристи з 40 країн

Максим Поляков народився в місті Умань Черкаської області. 18-річним долучився до підприємницької діяльності. За фахом — економіст. Очолював відділ експорту підприємства "Імпексагро", був директором товариства "Квадро Авто Груп". Після навчання в університеті захистив кандидатську дисертацію на тему соціально-економічного розвитку Черкащини. Працював заступником мера Умані, депутатом Уманської міської ради. 2014-го став народним депутатом та очолив "Народний фронт" на Черкащині. До Умані приїздить на вихідні.

— Я переконаний, що значення Умані як історико-культурного центру України недооцінене. А між тим, сюди приїжджають туристи з 40 країн світу, — розповідає Максим Поляков. — Узяти хоча б той самий Ізраїль. За соціологічними опитуваннями, Умань там є більш відомим містом, ніж Париж. Але, на жаль, в Умані практично немає туристичної інфраструктури. Переконаний, що за правильного підходу ми можемо змінити місто на краще, зробити його туристично привабливим, комфортним для проживання. Тому особливу увагу звертаю на медицину й освіту. З нового року розпочинаємо проект реконструкції в одній зі шкіл міста.

Зараз ви читаєте новину «"Приходять бійці АТО, пенсіонери, багатодітні матері"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі