пʼятниця, 23 листопада 2018 06:00

Президент запропонував виділити 500 мільйонів гривень для доставки пенсій у села

Автор: WWW.PRESIDENT.GOV.UA
  Прези­дент України Петро Порошенко говорить із працівниками пошти в Житомирі під час робочої поїздки 21 листопада
Прези­дент України Петро Порошенко говорить із працівниками пошти в Житомирі під час робочої поїздки 21 листопада

— Що нам треба зробити, аби захистити людей? Я запропонував непросте, але єдине можливе рішення. Вніс пропозицію, яку підтримав уряд: виділити 500 мільйонів гривень із державного бюджету. Ці кошти забезпечать Укрпошті компенсацію видатків на доставку пенсій, — каже президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Житомирську область 21 листопада. Там глава держави відвідав поштове відділення.

Президент каже, треба знайти таке рішення — що дозволило б не закривати поштові відділення і не створювати проблеми з доставкою пенсій у села. Бо закриття пошти в селі, що відбувається останнім часом, створює великі проблеми насамперед людям похилого віку.

— Ми не можемо погодитися — ні зі скороченням відділень, ні зі скороченням листонош. І не допустимо, щоб вирішення цієї проблеми відбулося за рахунок простих людей.

За словами глави держави, передбачені півмільярда гривень — це тимчасове вирішення проблеми.

— А за цей час ми спільними зусиллями маємо знайти системне рішення, яке не потребуватиме подальшого втручання. Але воно має працювати не за рахунок скорочення листонош. Ми робимо все можливе, щоб захистити їх. Щоб підвищити заробітні плати, аби листоноші виконували свою надзвичайно важливу роботу, — говорить Петро Олексійович.

Президент подякував працівникам пошти, що вони в непростих умовах не просто доносять інформацію чи листи, але для багатьох є зв'язком із зовнішнім світом.

— Де людина в селі дізнається новини? Для них поштар — це зв'язок зі світом. І символ усієї влади — поштар і підкаже, і допоможе, і запитає, як діти. А нам пропонують скоротити цю ланку і перейти на якусь картку. Цього не можна робити. З карткою ти не поговориш, — додає Порошенко.

Президент підкреслив, що керівництво Укрпошти пообіцяло не скорочувати сільські відділення.

— У разі порушення цього рішення на місцях люди мають звертатися до представників влади в районній і обласній державній адміністрації, — каже Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Президент запропонував виділити 500 мільйонів гривень для доставки пенсій у села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі