середа, 22 вересня 2010 05:49

"Посадять не лише Лужкова"

Свій 74-й день народження мер Москви Юрій Лужков учора святкував на австрійському гірському курорті Кітцбюель. Він узяв відпустку у розпал чуток про відставку. На посаді Лужков перебуває 18 років.

— За тиждень кількість критичних публікацій на адресу мера зросла у 30 разів. Але ця кампанія неконструктивна: Лужкова критикують не за дії, а лише виставляють його у поганому світлі, — каже 46-річний Андрій Бабушкін, голова московського "Комітету за громадянські права".

Проти мера регулярно намагаються порушити кримінальні справи. Якщо на це буде політична воля, то посадять не лише Лужкова, а багатьох інших. Але зараз жодних матеріалів не передали до прокуратури, щоб усе було законно. Поведінка супротивників мера свідчить про зовсім інші цілі. Його відставка — більш політичне питання, аніж господарське.

Лужков — це самостійна і самодостатня фігура, яку підтримують москвичі. Очевидно, це і не задовольняє адміністрацію президента. Зверху його намагаються замінити на слабку, технічну фігуру, що не матиме реальної підтримки городян. Поставити "свого хлопця" — не обов"язково фахівця, але члена команди. Цей підхід у сучасній російській політичній еліті переважає.

Проте не думаю, що президент Дмитро Медведєв чи прем"єр Володимир Путін, бажаючи замінити московського мера, розпорядилися його дискредитувати. Тоді паралельно почалася б кампанія вихваляння якогось там Петрова чи ще когось. А цього немає. Хочуть лише розчистити місце. А питання з кандидатом вирішать потім.

Зараз ви читаєте новину «"Посадять не лише Лужкова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі