вівторок, 25 вересня 2007 17:14

Після шлюбу з іноземцем треба розвиватися

 

Обираючи шлюб з іноземцем, люди зазвичай орієнтуються на країни, де вищий рівень життя, схожа культура споживання й де вони можуть адаптуватися, вважає заступник директора агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, 31 рік.

Чимало людей бажають через такий шлюб поліпшити своє матеріальне становище. Ось чому насамперед обирають успішні й цивілізовані країни.

— США є найбільшою, найбагатшою та найпрестижнішою країною. Тож не дивно, що багато охочих одружитися з американцем чи американкою, — розповідає він.

При цьому готовність до такого шлюбу залежить від загального світосприйняття. Чим нижчий рівень толерантності й терпимості в суспільстві, тим менше бажаючих поєднатися з представниками інших народів. Адже шлюб з іноземцем передбачає необхідність розвиватися, вивчати іншу мову й культуру, змінювати свій світогляд.

— З іноземцем бояться шлюбу люди, обмежені в своєму розумінні світу, — підкреслює експерт. — Навіть вивчення близької мови для них є проблемою. А тим паче зміна звичного устрою життя.

У цілому ставлення українців до змішаних шлюбів відповідає середньоєвропейському рівню, зазначає Олексій Голобуцький.

Зараз ви читаєте новину «Після шлюбу з іноземцем треба розвиватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі