середа, 23 березня 2011 03:00

Палестинця вивезли дві спецслужби

Палестинець Дірар Абу Сісі перебуває в ізраїльській в'язниці міста Петах-Тіква. Його дружина — українка Вероніка заявила, що чоловіка викрали 18 лютого з поїзда Харків — Київ.

Дірар працював технічним директором електростанції у Секторі Газа. Ізраїль підозрює палестинця в участі у терористичній організації "Хамас". Проте є версія, що Дірар Абу Сісі — подвійний агент.

— Викрасти людину і вивезти її з території країни без допомоги вітчизняних спецслужб цілком можливо, — каже директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак, 52 роки. — Сховати її в багажнику авто чи в ящику дипломатичної пошти надто екзотично. Можна діяти простіше. Скажімо, 1960-го ізраїльські спецслужби викрали в Аргентині гітлерівця Адольфа Ейхмана. Його накачали наркотиками і як члена екіпажу повітряного судна посадили у свій літак.

Гадаю, у випадку з палестинцем не обійшлося без участі українських спецслужб. Це була або спільна операція, або принаймні зі згоди України. Ізраїльська розвідка "Моссад" перебуває у війні з терористами і напевне має достатньо аргументів, щоби вмовити наші спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Палестинця вивезли дві спецслужби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі