Понад 400 тис. л пива, 200 т свинини, 350 т картоплі, 46 т помідорів підуть на харчування гостей української частини фінального турніру чемпіонату Європи з футболу. Такі підрахунки зробила агенція "Аґрісюрвей".
— За основу взяли статистику середньорічного споживання продуктів, яку зібрав Євростат, — каже директор агенції 30-річний Тарас Гагалюк. — У нас гратимуть збірні Голландії, Німеччини, Англії, Данії, Швеції. Жителі цих країн мають схожі смакові вподобання з українцями, особливо що стосується свинини і пива. А у Франції та Португалії, за даними Євростату, споживають утричі менше свинини, ніж у Голландії та Данії.
За рівнем споживання свинини португальці на такому ж рівні, як Швеція й Англія. Жителі Туманного Альбіону також їдять досить багато картоплі — 100 кілограмів на душу за рік. В Україні цей показник сягає 131 кілограму. У данських чи німецьких магазинах завжди можна знайти сало. Там тваринних жирів споживають набагато більше, ніж у нас.
Що до пива, то увага іноземців буде прикута до "Карлсберга" як офіційного спонсора Євро. Утім, кафе, ресторани і супермаркети в основному орієнтуватимуться на внутрішнього постачальника пивної продукції. У нас конкурентніша ціна, дешева доставка.
Коментарі