четвер, 16 грудня 2010 17:56

Ніхто не вірить, що влада діятиме в інтересах людей

 

За останні півроку побільшало на 20% людей, які вважають, що країна рухається неправильно. І настільки поменшало оптимістів. Аналогічні показники фіксували 2005 року, коли при владі була помаранчева команда.

— Це природні процеси "післявиборчого протверезіння", — каже 60-річний Сергій Макеєв, заввідділу Інституту соціології Академії наук України. — Бо були певні очікування інакшого життя, зростання добробуту. Натомість бачимо, що все продовжується так, як і раніше: зарплати заморожені, ціни ростуть, комуналка дорожчає. Це не додає радості.

Після ухвалення Податкового кодексу суспільство обурилося, бо правила гри змінилися. А люди по природі консерватори — звикли до того, що життя сяк-так налагодилося, навіть якщо воно недосконале. До реформ ставляться як мінімум підозріло. Ніхто ж не вірить, що влада діятиме в інтересах громадян. Отже, і ставлення до її політики у кращому разі байдуже. І точно нею ніхто не захоплюється.

Зараз ви читаєте новину «Ніхто не вірить, що влада діятиме в інтересах людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі