вівторок, 20 серпня 2013 07:30

Настав час економічної Тузли

Якщо перекладати людською мовою закиди Росії до українських виробників, то звучить так: хочете продавати товари в нас — вступайте до Митного союзу, — каже політолог 49-річний Володимир Цибулько.

— Радше за все, Кремль зараз персонально тисне на Януковича та підконтрольних йому олігархів. Це російська модель: спочатку держава підім'яла під себе російській бізнес і олігархів, а зараз намагається дотягнутися до українських. Правда, в Україні їм не так легко.

Є багато чинників протистояння. Уряд може ініціювати розслідування у Світовій організації торгівлі, щоб скандал був гучнішим. Це чорна робота, тому її має виконувати Азаров. Український уряд не здіймає великого галасу, але може звертатися до Євросоюзу, щоб не опинятися віч-на-віч із Росією.

Влада може почати тиснути на російський бізнес в Україні. Особливо болюче Кремль сприйматиме появу проблем у російських власників українських телеканалів. Можна йти далі й переглянути Харківські угоди. Тут у Януковича спектр протидії набагато ширший, ніж у росіян. Януковичу навіть вигідна ця холодна війна — на її тлі тьмяніє тема ув'язнення Тимошенко.

Є думка, що конфлікт із Росією зашкодить Януковичу, бо його електорат проросійський. Та виборець нинішнього президента не такий уже й залежний від того, що там і хто думає в Росії. Мотиви симпатій цих людей — в Україні. Не треба перебільшувати вплив російської пропаганди та патріарха Кирила.

Конфлікт між Москвою і Києвом не сьогодні почався й не завтра закінчиться. Ми лише спостерігаємо фазу його загострення. Далі буде гра в типово російському стилі — проблема сама собою забувається, а потім знову щось витягують назовні. Зараз час економічної Тузли.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Настав час економічної Тузли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі