вівторок, 24 листопада 2009 18:34

"Нафтогаз" закачав рекордну кількість палива

Опалювальний сезон розпочався своєчасно. Сьогодні вся країна на 100% забезпечена газом. Із слів про це почав свій брифінг голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олег Дубина, 50 років.

— Україна вперше в історії України закачала у сховища рекордну кількість газу — понад 25 мільярдів кубометрів, і це власність держави, — каже Олег Дубина. — Основна заслуга в цьому належить уряду.

Юлія Тимошенко першою в Європі домовилася для нашої країни про незастосування до нас санкцій за недобір російського газу. Утім, політики в даному випадку немає – лише прагматичний розрахунок. Адже газ недобирають усі європейські споживачі, і сваритися з ними "Газпром" не має наміру.

Що стосується рівня оплати за спожитий газ із початку сезону, то він склав 27%. За словами Олега Дубини, борг теплопостачальних підприємств перед НАК склав 1,263 млрд грн. А населення і заводи-споживачі газу розраховуються за нього на 100%. Головний винуватець неплатежів — розподільні обласні підприємства, що працюють між "Нафтогазом" і прямими споживачами, вважає керівник компанії.

Олег Дубина пообіцяв, що на урядовій нараді буде вжито низку заходів, які дозволять зібрати 100% коштів на рахунки "Нафтогазу".

— У нас упродовж попереднього і нинішнього років кожного місяця розповідають, що ось настав час, коли "Нафтогаз" нарешті не розрахується з росіянами. Хоча на сьогодні майже два роки платимо Росії. Хочу попросити всіх політиків перестати говорити про несплату, про перекривання, закриття газу, про те, що зустрічатимемо Новий рік не вдома, а в Москві.

Газотранспортною системою, окрім НАК за дорученням уряду, ніхто керувати не буде.

— Вважаю, що 2009 рік ми закінчимо спокійно. Про жодні газові війни ми сьогодні розмови не ведемо, — каже керівник "Нафтогазу".

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" закачав рекордну кількість палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі