четвер, 13 травня 2010 00:30

"На деякі телеканали повернулися "темники"

 

— Після горбачовської перебудови відвертих політичних репресій в Україні не було, — говорить співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, 57 років. — Влада переслідувала опозицію, але політичними ці процеси назвати важко. І суспільство зараз у такому стані, що не допустить порушення кримінальних справ за висловлення поглядів і переконань. Хоча ознаки цього є.

Значно погіршилася ситуація зі свободою слова. На деякі телеканали повернулися "темники", в яких містяться "рекомендації", як і що показувати в політичних новинах. Погіршився стан дотримання громадянських прав і свобод. Найчастіше порушується право на свободу зібрань. Скажімо, із Кабміну в місцеві держадміністрації прийшов лист із вимогою забезпечити превентивні заходи щодо поїздок людей на мітинги. У Харкові, наприклад, 11 травня усіх перевізників попередили, що їхні автобуси з міста не випустять. Виїхали тільки два мікроавтобуси, та й їх завернули. Подібне сталося у Львові.

Зараз ви читаєте новину «"На деякі телеканали повернулися "темники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі