пʼятниця, 05 жовтня 2018 00:30

"Москва провокує конфлікт Києва і Будапешта"

Автор: WWW.FACEBOOK,com/СОЛОВЕЙ ИГОРЬ
  Антиукраїнські буклети, які росіяни роздавали на варшавській конференції ОБСЄ, надрукували в Москві. Це вказано у вихідних даних
Антиукраїнські буклети, які росіяни роздавали на варшавській конференції ОБСЄ, надрукували в Москві. Це вказано у вихідних даних

На Варшавській конференції Організації з безпеки і співробітництва в Європі 11 вересня росіяни поширювали буклети про порушення прав національних меншин в Україні. Брошури мали назву "Угорська націо­нальна меншина в Україні. Зростання насильства націоналістів". Надруковані в Москві, вказано у вихідних даних. Їх роздавали учасники російського громадського руху "За демократію і права людини".

Офіційні представники Угорщини наполягають, що не знали про інцидент.

Згадана російська організація також влаштувала круглий стіл, присвячений національним меншинам в Україні.

У вересні з'явилося відео з угорського консульства в місті Берегове на Закарпатті. На ньому люди присягають на вірність Угорщині й одержують паспорти цієї країни. Потім співають гімн та п'ють шампанське. Працівники консульства просили українців не повідомляти державні органи про отримання другого громадянства.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв вислати з Берегова угорського консула. Будапешт пригрозив вчинити так само з українським.

— Москва свідомо провокує конфлікт Києва і Будапешта. Цілком можливо, що влада Угорщини пішла на це, виконуючи політичне замовлення Кремля, — говорить політолог Михайло Басараб, 41 рік.

— Росія системно впливає на європейські еліти. Купує тамтешніх політиків. Є багато підтверджень цьому. Наприклад, екс-канцлер Німеччини Ґерхард Шредер бере участь у російських енергетичних проектах. Повідомляли, що кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен отримувала гроші з Москви. Прем'єр-­міністр Угорщини Віктор Орбан теж тісно співпрацює з Кремлем.

Угорщина вичерпала всі свої ресурси деструктивних дій щодо України. Не має значного впливу на Європейський Союз і Північно­атлантичний альянс. Істотно залежить від співпраці з цими організаціями. Другого фронту й збройного протистояння між Україною та Угорщиною бути не може. Наші військові сили в рази більші. Можемо ще почути провокативні заяви з Будапешта. Однак це не матиме критичного значення для нашої співпраці з ЄС і НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Москва провокує конфлікт Києва і Будапешта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі