середа, 03 жовтня 2007 18:22

Люди хочуть бачити перспективу

 

Останніми роками добробут більшості громадян України зростає. Проте понад дві третини українців вважають, що події розвиваються в неправильному напрямі. Чому?

— У країні точиться серйозна політична боротьба. Однак питання, які люди вважають найголовнішими та найгострішими, залишаються за бортом, — переконаний директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, 32 роки. — Це — корупція та економічні проблеми.

Уся боротьба з корупцією закінчується на рівні лікаря чи рядового міліціонера, які отримали хабар у 500 доларів. Люди розуміють, що головним злом є політична, а не побутова корупція. І не бачать жодних зрушень у цій сфері. А от подорожчання м"яса та яєць відчуває кожна сім"я.

Ще одним важливим чинником, що впливає на настрій громадян, експерт вважає відсутність бачення перспектив. Адже ніхто не може з упевненістю сказати, що буде у країні через рік, п"ять чи 10 років. Між тим дослідження показують, що найщасливішими почуваються громадяни не найбагатших країн, а тих, що стрімко розвиваються, скажімо, Китаю. Бо там люди бачать, як із кожним роком відкриваються нові перспективи.

Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, 61 рік, зауважує, що на самопочуття громадян впливає велика доля негативу, що обрушується на них із засобів масової інформації. Особливо це відчутно під час передвиборних кампаній.

— А ще треба зважати на особливість менталітету, — зазначає Пасхавер. — У нас така традиція — говорити, що все погано.

Зараз ви читаєте новину «Люди хочуть бачити перспективу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі