пʼятниця, 02 лютого 2018 07:15

Кремлю треба злити Донбас

Американці показують, що відступати не збираються і санкційний зашморг не послаблять. А в ньому російській економіці непереливки. Тож Володимир Путін намагатиметься його позбутися.

Коли його утвердять на посаді (вибори президента РФ відбудуться 18 березня 2018 року. — ГПУ), піде на розрядку у стосунках із Заходом. Для поступок у Кремля залишається кілька позицій. Зокрема, Сирія. Вона абсолютно не потрібна ні Москві, ні Вашингтону (у громадянській війні Росія підтримує президента Башара Асада, США — повстанську армію й опозицію. — ГПУ). Але це — місток, на якому зустрілися два барани.

Другий майданчик для розрядки — Україна. Тут є дві частини. Перша — Крим. Для РФ вона не обговорюється, незалежно — Путін президент чи не він. Поступок не буде, але і санкції за півострів — мінімальні. Друга тема — Донбас. Його б Володимир Володимирович із величезним задоволенням злив. Правда, не впевнений, що Україна аж так прагне назад отримати цей скарб.

Для Європи вихід Росії з Донбасу означав би можливість зняти частину санкцій із Москви й покращити стосунки з нею. Російська економіка частково вилізла б із зашморгу.

Путіну треба злити Донбас. Але так, щоб продати це як свою величезну перемогу. Не думаю, що він робитиме якісь істотні кроки до виборів президента України. Однак тиснутиме на українське суспільство інформаційно. Мовляв, вам тяжко економічно. У вас претензії до нас щодо Криму — залишайтеся з ними. Але зменшіть антиросійську риторику — і отримаєте назад Донбас. І про торгівлю домовимося.

Зараз ви читаєте новину «Кремлю треба злити Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі