пʼятниця, 07 вересня 2018 07:45

Кремль ніколи не залишить Україну в спокої

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/ПАВЛО ЗМІЙ
  Святослав Вакарчук під час концерту на стадіоні ”Олімпійський” 24 серпня в Києві не оголосив про намір балотуватися в президенти. Напередодні букмекери приймали ставки на те, чи зробить це. Співак займає восьме місце в рейтингу можливих кандидатів, за даними соціологів
Святослав Вакарчук під час концерту на стадіоні ”Олімпійський” 24 серпня в Києві не оголосив про намір балотуватися в президенти. Напередодні букмекери приймали ставки на те, чи зробить це. Співак займає восьме місце в рейтингу можливих кандидатів, за даними соціологів

Політик, який заявляє, що швидко закінчить війну на сході України, — бреше або лукавить.

Україна сьогодні не має можливості одноосібно завершити цю війну. Єдиний спосіб — визнати програш. А за тим втратити незалежність.

Рішення про швидке припинення війни повністю залежить від тих, хто її режисує, — керівництва Російської Федерації. У них немає інших причин, крім отримання політичного конт­ролю над Україною. Політична еліта Росії не визнає її існування як незалежної суверенної держави. Нас ніколи не залишать у спокої. Треба усвідомити цей факт і навчитися з ним жити.

Жителі Голландії не могли ­самотужки змінити географію — країна розташована нижче рівня моря. Вони навчилися будувати дамби.

Японія не вміє зупиняти землетруси, але її будинки — найстійкіші у світі. Кожен там змалку знає, як рятуватися від стихії.

Ізраїль із початку існування зіткнувся з шаленим опором країн ісламського світу. Але не тільки вистояв, а й процвітає.

Українці мають усвідомити: єдиний спосіб нам вижити як державі — стати сильними.

Ми не можемо зупинити війну сьогодні. Але можемо створити умови, за яких продовжувати її проти нас буде беззмістовно.

Ми не повернемо загиблих воїнів, але можемо зробити майбутнє їхніх дітей щасливим.

Маємо навчитися жити з розумінням: як було колись, уже не буде ніколи. Як кожна нація, яка стає на ноги, ми проходимо болісний шлях. Це кров, піт і сльози. Але іншого історія не знає.

Добрий чарівник не принесе нам безпеку. Її гарантії — тільки в наших руках. Сильна боєздатна армія, готова до будь-якого розвитку подій. Стале економічне зростання. Висока продуктивність праці та привабливий інвестиційний клімат. А головне — нам потрібні чіткі, зрозумілі правила, однакові для всіх. Які дають гарантію справедливості для кожного громадянина. Роблять нас надійним партнером для всього цивілізованого світу. Спонукають пишатися своєю державою і щиро боронити її від ворога.

Але збав нас Боже від яструбів-псевдопатріотів, які розпилюють оборонні замовлення та крадуть військові бюджети. Вони крадуть життя наших воїнів.

І збав нас Боже від голубів-псевдомиротворців, які пропонують завершити війну за один день. Вони крадуть у нас реальність. А втеча від неї наближає нас до прірви.

Просто дай нам, Боже, мудрості, хоробрості й терпіння. Мудрості — усвідомити свій шлях. Хоробрості — не боятися ступити на нього. Терпіння — не звертати в сторону.

Святослав ВАКАРЧУК, для "Української правди"

Зараз ви читаєте новину «Кремль ніколи не залишить Україну в спокої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі