середа, 11 січня 2012 00:30

"Кожному мікролідеру пообіцяють грошей"

"Як ви дізнаєтеся, що людина добра, як не через випробування? У стражданнях виявляється сутність.

Так само і по відношенню до народу. Наприклад, є такі спокуси Україну знову до Росії приєднати. І багато-хто хотів би повернутися в ярмо. Через це Україна й випробовується: достойна вона мати державу чи ні. Без цих спокус ми не станемо міцнішими. А пройшовши їх, ми захистимо свою державність, якщо хочемо".

Патріарх Філарет в інтерв'ю УНІАН

"Арабська весна виконала роль будильника для деспотів, які ще лишилися на світі. Інтернет дозволив думкам і зображенням дисидентів вільно поширюватися поміж людей. Щойно невдоволення людей сягає критичної маси, особисті літаки й палаци відходять у минуле. Цей урок затямив і Олександр Лукашенко, президент Білорусі й останній диктатор Європи. Однак його спробам заборонити інтернет бракує розуміння: це не камінь, який можна замкнути в сейфі. А скоріше, частинка нейтрино — не спіймаєш і не відстежиш".

"Ґардіан"

"Путін чудово знає історію, і правило "Щоб заморозити процес, треба його очолити" завжди було його вірним помічником у внутрішній політиці. Замість реальної політреформи нам запропонують систему для достатньо комфортного існування професійних політактивістів. Далі треба буде створити три ліберальні групи, які ворогували б між собою, пару лівих, кілька націоналістичних. Кожному мікролідеру пообіцяють грошей, підтримку і трішки "доступу до телевізора". При цьому кожному натякнуть, що саме він — справжній перспективний ліберал (чи націоналіст), а решта — дрібнота. І все це вовтузіння активно висвітлюватиме преса, вигукуючи: "Який жах, це збіговисько балакунів. Найгірші ознаки 1990-х повернулися до життя".

Російський опозиціонер

Олексій Навальний в інтерв'ю письменнику Борисові Акуніну

Зараз ви читаєте новину «"Кожному мікролідеру пообіцяють грошей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі