вівторок, 27 грудня 2011 00:15

Кожен третій дає гроші на доброчинність

 

За рік Україна піднялась у світовому рейтингу доброчинності на 45 пунктів — до 105-го місця. Експерти британської організація "Черітіз ейд фандейшн" врахували три чинники: суму вкладених у благодійництво коштів, допомогу незнайомцям і час, витрачений на волонтерство.

— Третина українців дають гроші на доброчинність, — коментує керівник Фонду "Демократичні ініціативи" 59-річна Ірина Бекешкіна. — Це багато для нашої країни, якщо порівняти з матеріальним достатком наших людей. Усе дуже залежить від стану економіки. Якщо самому нема на що жити, важко знімати останню сорочку. Що кращою буде загальна ситуація, що більше грошей матимуть люди, то більше даватимуть на благодійність. Це по-перше.

По-друге, потрібні люди, яким довіряли б ці гроші збирати. Ми мало знаємо про так звані історії успіху. Наприклад, зібрали кошти на лікування дитини. А що далі сталося з цими пожертвами — не відомо. Дійшли вони до адресата, дитину вилікували — покажіть, як вона бігає, радіє, що їй врятували життя. Це дуже б стимулювало нові благодійницькі жести.

Зараз ви читаєте новину «Кожен третій дає гроші на доброчинність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі