вівторок, 05 червня 2007 16:07

Конюшенко й Цихмейструк вчинили, як політики

У Маріуполі місцева футбольна команда приймала команду з Луганська. Гра була вирішальною — поразка господарів означала виліт із вищої ліги. І маріупольці таки програли. Двоє провідних гравців команди — півзахисник і нападник — замість того, щоб вести партнерів в атаку, грали настільки пасивно, що їх довелося замінити.

Після гри обидва "герої" зібрали речі й залишили Маріуполь. За тиждень з"явилося повідомлення, що згадані футболісти (їх звати Андрій Конюшенко та Едуард Цихмейструк) стали футболістами... луганської "Зорі". Тої самої, яка щойно обіграла їхню колишню команду з Маріуполя.

Одразу вникає запитання — куди було так поспішати? Грати за Луганськ у поточному чемпіонаті, до закінчення якого залишилося десять днів, хлопці все одно не мають права. Чому було не потерпіти пару тижнів, аби не викликати скандалу таким відвертим переходом до команди, яку перед цим мали обіграти?

У нас ніхто нічого "розкопувати" не буде

У тому й справа, що скандалу ніякого не було і, судячи з усього, не буде. Це десь в Італії компетентні органи почали б дізнаватися про мотиви вчинку футболістів. Наприклад про те, коли Конюшенко та Цихмейструк одержали пропозицію переїхати до Луганська — до чи після гри в Маріуполі? У нас ніхто нічого "розкопувати" не буде. Навпаки — футболісти гордо скажуть, що перейти до луганської "Зорі" їх спонукала виключно турбота про долю вітчизняного футболу, який вони цим переходом і врятували.

Вам це нічого не нагадує? Коли найвищі посадовці держави з надзвичайною легкістю переходять із одного політичного табору до іншого, порушуючи передвиборні обіцянки, постанови партійних з"їздів, рішення парламентських фракцій і тому подібне, а потім заявляють, що зробили це виключно для блага держави — то що взяти з футболістів? Чому українські гравці у футбол мають поводитись інакше, ніж українські гравці в політику? Чому футболісти мають дотримуватися правил, яких не дотримуються керівники країни? Може, саме у Луганську на базі місцевої команди формується тепер футбольна "антикризова коаліція"? Тому й місцева "Зоря" раптом почала вигравати матч за матчем. І вже не вилетить із вищої ліги, обігнавши Маріуполь.

Зараз ви читаєте новину «Конюшенко й Цихмейструк вчинили, як політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі