середа, 11 серпня 2010 08:02

Кліматичні зміни не призведуть до опустелювання земель

Середня температура повітря в Україні через 100 років збільшиться на 3°С. Такий прогноз дав директор Інституту гідрометеорології Володимир Осадчий, 54 роки.

— За останні десятиліття зимова температура у північно-східних територіях підвищилася. Якщо у 1970-х у січні на Буковині було мінус 8 градусів, то зараз температура вдвічі вища. В Умані зима потеплішала на 2 градуси, а в Миколаєві залишилася незмінною. При цьому кількість опадів така сама. Це й надалі призводитиме до збільшення площ басейнів рік і паводків.

Температура повітря влітку коливається циклічно, кожні 30 років. Зараз ми перебуваємо на фазі підйому, який закінчиться 2012 року.

Клімат стає більш континентальним. Через 100 років середня температура повітря в Україні збільшиться на 3 градуси. Через це варто переглянути норми будівництва, терміни рільництва. Адже весна тепер наступає на три–п"ять днів раніше. Опалювальний сезон у деяких регіонах може скоротиться на два-три тижні.

Кліматичні зміни не призведуть до опустелювання земель.

— Навпаки — перехід від зими до літа стане більш м"яким, — зазначає заступник директора Інституту космічних досліджень Наталя Куссуль, 44 роки. — Якщо потепління триватиме, то через 100 років узимку не будемо носити шуби.

Зараз ви читаєте новину «Кліматичні зміни не призведуть до опустелювання земель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі