вівторок, 05 березня 2019 00:35

Кім Чен Ин використовує Дональда Трампа

Автор: REUTERS
  Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин ідуть територією готелю у в’єтнамській столиці Ханой, 28 лютого
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин ідуть територією готелю у в’єтнамській столиці Ханой, 28 лютого

"Ядерна зброя — єдине, що має Кім Чен Ин у політичному арсеналі. Лише це змушує звертати на нього увагу світових лідерів — і в Пекіні, і в Москві, й у Вашингтоні, — пише у соціальній мережі "Телеграм" публіцист Віталій Портников, 51 рік. — Не дивує, що зустріч Трампа та Кім Чен Ина завершилася без результатів".

27 лютого президент США Дональд Трамп зустрівся з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у столиці В'єтнаму Ханої. На дводенному саміті обговорювали відмову КНДР від ядерної зброї. Це друга їхня зустріч. Перша відбулася торік у червні у Сінгапурі.

Кім Чен Ин прибув до В'єтнама 26 лютого на бронепоїзді, подолавши 4 тис. км. Подорож тривала дві доби. Того ж дня до Ханоя прилетів і президент США. Казав, що очікує на "грандіозний саміт" та прагне, щоб Корейський півострів був зоною без ядерної зброї. В обмін на це пропонує економічну допомогу КНДР.

Перший день саміту розпочався з 20-хвилинної особистої розмови Трампа та Кім Чен Ина. Потім — 5 годин бесіди розширеним складом. Із таких самих перемовин розпочався і другий день. Лідери мали зустрітися ще на робочому обіді та взяти участь у спільному підписанні документів. Однак ці заходи скасували. Причин не пояснили.

Нова зустріч поки не планується. За словами президента США, Кім Чен Ин пообіцяв не проводити ядерні випробування. Але вимагає повністю скасувати економічні санкції проти КНДР, чого Америка зробити не може.

"Політична недосвідченість Трампа, який вирішив особисто домовлятися з диктатором, підняла ставки до максимуму, — вважає Віталій Портников. — Ніколи жоден з американських президентів не спілкувався з лідерами КНДР. Навіть візит Держсекретаря в Пхеньян був подарунком. І раптом — зустріч. А все через ядерну зброю. Тому Кім Чен Ин і не відмовлятиметься від неї. Трамп вважає, що використовує північнокорейського диктатора для доказу своїх зовнішньополітичних здіб­ностей. Насправді Кім використовує Трампа. Він уже двічі зустрічався з американським президентом, поки Путін чекає біля дверей. Яке враження це справляє на союзників Америки в регіоні? А на північнокорейців? Вони на власні очі переконуються, що гасло про світове значення їхньої злиденної маргінальної країни — не міф".

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин використовує Дональда Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі