четвер, 19 березня 2020 07:15

Ідея "платформи примирення" працює на Росію

Автор: RADIOSVOBODA.ORG
  Охоронці підіймають радника секретаря РНБО Сергія Сівоха. Його штовхнули під час сварки на презентації Національної платформи примирення і єдності у Київському виставковому центрі ”Парковий” 12 березня
Охоронці підіймають радника секретаря РНБО Сергія Сівоха. Його штовхнули під час сварки на презентації Національної платформи примирення і єдності у Київському виставковому центрі ”Парковий” 12 березня

Печерський районний суд ­Києва 13 березня обрав запобіжні заходи трьом ветеранам "Азову". Олександра Демидова відправили на цілодобовий домашній арешт до 10 травня. Юрія Краплю та Сергія Тамарина відпустили під особисте зобов'язання.

Їх затримали на презентації Національної платформи примирення і єдності 12 березня в Києві. Відбулася сутичка між активістами та радником секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергієм Сівохом. Сварка розгорілася, бо той назвав війну з Росією "внутрішнім конфліктом". Коли хотів піти, його збили з ніг. Поліцейські затримали 15 людей, причетних до зриву презентації. Згодом 12 із них відпустили.

Національна платформа примирення і єдності — ініціатива президента Володимира Зеленського з розробки політики гуманітарної реінтеграції Донбасу. Її створенням займається команда на чолі з Сівохом.

"Сівохо є одним із моїх 11 поза­штатних радників на громадських засадах. Він ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО із будь-яких питань. Чи то ситуації на тимчасово окупованих територіях, чи то реінтеграції, пенсій, соціальних виплат", — пише секретар Ради нацбезпеки і оборони 57-річний Олексій Данилов у фейсбуку.

"Ідею "платформи примирення" в цьому вигляді потрібно зупинити. Вона завдасть великої шкоди єдності українського суспільства. Працюватиме на Росію, — пише ексміністр закордонних справ Павло Клімкін, 52 роки, у фейсбуку. — В ній хибно все. Назва, адже ніхто з нас із українськими громадянами на Донбасі не сварився. Лідер, якого не сприймає значна частина суспільства і який до того ж любить говорити про внутрішній конфлікт в Україні. Відсутність дискусії у суспільстві, як власне має виглядати гуманітарний діалог із мешканцями окупованого Донбасу. Такий підхід нічого, крім збурення емоцій, не дасть. Лише дискредитує ідею гуманітарного діалогу, який реально потрібний. А головне — працює проти об'єднання українського суспільства і політичної нації.

Спочатку потрібна суспільна дискусія, як має виглядати такий діалог, визначення лідерів, яким довіряє суспільство. Потім початок розмови, відкритої для всіх".

Зараз ви читаєте новину «Ідея "платформи примирення" працює на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі