вівторок, 22 жовтня 2019 05:40

"Хор Верьовки піддався на провокацію "Кварталу 95"

Пожежу в будинку колишнього голови Національного банку України Валерії Гонтаревої висміяли у шоу "Вечірній квартал" 19 жовтня. Комік Євген Кошовий і Національний хор ім. Григорія Верьовки заспівали пародію на пісню "Горіла сосна, палала".

Дім родини Гонтаревої в селі Гореничі під Києвом згорів уночі 17 вересня. У поліції підозрюють підпал.

"Вибачте, Валерія Олексіївна. Мені соромно за хор, — пише міністр культури, молоді та спорту 45-річний Володимир Бородянський у "Фейсбуку". — Зловтіха породжує вседозволеність. Не можна перетворювати це в норму".

"Номер "Кварталу 95" погано впливає на інвестиційний клімат в Україні, — пише міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, 44 роки, у "Фейсбуку". — Зовнішні інвестори сприймають Гонтареву як видатного реформатора. Її кроки дозволили забезпечити низьку інфляцію і стабільний курс. Зовнішні спостерігачі вважають, що Гонтарева перебуває під тиском Ігоря Коломойського через націоналізацію Приватбанку. Жарти "Кварталу 95" проти Гонтаревої сприйматимуть як підтвердження зв'язків між олігархами і владою".

— У виступі нічого антидержавного не було. Проте некоректна ситуація з Валерією Олексіївною сталася. Мабуть, я повинен вибачитися, — говорить художній керівник хору імені Верьовки Зеновій Корінець, 52 роки. — Запропонував виступити Юрій Корявченков (народний депутат від "Слуги народу", грав у "Кварталі 95". — ГПУ). Були два виступи по 15 тисяч гривень, згідно з договором.

"Хор піддався на цинічну провокацію, — пише філософ 71-річний Євген Бистрицький у блозі. — Невже за невеликий гонорар національний голос здатний купитись на антинародну авантюру. Це узагальнений образ недумаючої патерналістської України. Головний герой "Кварталу", теперішній президент, має сказати, що цього не можна вибачити "Кварталу" і національному хору. Заради нації".

Зараз ви читаєте новину «"Хор Верьовки піддався на провокацію "Кварталу 95"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі